Annons
Annons

Imma fick somna in – Klosterkatterna har mist sin älskade abbemissa

I fredags lämnade en älskad trotjänare och stöttepelare oss. Våra vänner Klosterkatterna miste sin älskade abbemissa och vi bloggkompisar förlorade en kär vän.

Katten-Imma-cornish-rex
Imma i sin krafts dagar

Klockan 18.00 somnade cornish rex-katten Imma in i matte Carinas famn. Hon avled i sviterna efter en svår njursjukdom. Imma blev 15 år, fyra månader och nio dagar gammal – matte vet exakt ♥

Annons

Jag som nyligen mist Frasse, känner mattes och gammelmattes sorg väldigt starkt och nära. Det är så fruktansvärt svårt att säga farväl till en vän som följt en i många år.

I ett inlägg dagen efter Immas död berättar matte mer om Imma och vad som hände:

Imma har delat mitt liv och bott i mitt hjärta sedan hon var tretton veckor gammal. Egentligen skulle Imma ha blivit avelshona i en helt annan familj, men när det upptäcktes att hon var polydaktyl (hade för många tår på baktassarna) hamnade hon istället hos mig.
Jag upptäckte snart att hon hade andra problem också… bl.a. klarade hon inte sin hygien och fick aldrig riktig kläm på hur man blir rumsren. Nästan alla som fick veta detta tyckte att jag skulle avliva henne, men så såg inte jag det – för mig var Imma ett särskilt barn, som lämnats i min vård för att jag skulle lära mig av henne, förstå och älska henne precis som hon var.

Imma-cornish-rex-katt

Dåliga njurvärden
2009 upptäcktes det att Immas njurar var i väldigt dåligt skick. Det blev många besök hos Klosterkatternas husveterinär Olle, som ordinerade strikt diet. Och det hjälpte ­– Immas njurvärden blev bättre och hon kunde leva ett i stort sett normalt liv. Men så för något år sedan började hon tappa i vikt. Och i våras var värdena sämre igen. I veckan försämrades hennes tillstånd drastiskt och i fredags gick det inte längre.

I samma stund jag såg gårdagens njurvärden visste jag att det var dags att låta henne gå, skriver matte i bloggen.

Immas bortgång var snabb och smärtfri. Hon låg i mattes famn och veterinär Olle och hans assistent Ewa var med. Hunden Belle satt vid mattes fötter.

Immas bortgång var väntad. Så var det inte när klosterkatten Conny gick bort för en tid sedan.

Conny var ung och hans död var mycket plötslig, brutal och svår att acceptera. Sorgen efter Imma är stillsam och tystlåten – inte rivande och slitande som sorgen efter Conny. Men den är minst lika stor. Jag har mist mitt barn, min ”förstfödda”, min allra bästa vän. Nu är båda de allra första Klosterkatterna borta, skriver matte.

Vi är många som delar er sorg, och som vet hur förfärligt det är att förlora sin bästa vän, kära Klostervänner. Hoppas ni känner hur gärna vi vill vara till tröst och stöd för er i sorgens stund. Nu får Imma och Frasse träffas i Regnbågslandet ♥

LÄS OCKSÅ

(55)
(0)

8 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar