Annons
Annons

Hurrjam, vilka hjältemodiga livräddare!

Katten Frost blev levande begravd. Två andra kompisar räddade livet på sina människor när det började brinna. Vilka hjältar! Jag vågar knappt tänka på vad som kunde ha hänt om de inte varit så tappra och tassningskraftiga…

Annons

Jag börjar med katten Frost, som fick uppleva en av våra allra värsta mardrömmar i verkligheten: I sex veckor satt Frost inmurad under ett betonggolv.

Frost försvann från sitt hem i Enköping i början på december. Veckorna gick och matte Mia och husse Roger var på väg att ge upp hoppet om att hitta Frost.
Men en dag hörde personalen på företaget MB Bygg ett svagt jamande inifrån den byggnad man höll på att arbeta i. Man började leta och hittade slutligen Frost instängd i en luftkanal i betonggolvet. Han hade råkat komma in i kanalen och när plastlocken sattes på var det ingen som såg att han fanns där.

Frost var avmagrad och svag efter sina sex veckor som levande begravd. Pälsen var bortfrätt på vissa ställen eftersom han legat i sin egen avföring. Men den veterinär som undersökt honom säger att han kommer att klara sig utan men. Hurrjam för tappre Frost som överlevde sex helvetiska veckor!

Räddade livet på husse och matte
Och så till nästa hjältedåd: För några dagar sedan började det brinna i pannrummet i ett hus i Alsbäck utanför Lysekil. Husse och matte låg och sov men deras två katter märkte faran. De satte igång att jama och förde ett sådan liv att deras människor vaknade och kunde ta både sig själva och katterna ut ur huset samt larma räddningstjänsten.

Brandvarnare fanns i huset men det var katterna som lyckades väcka sina människor. Om branden fått härja fritt hade den snabbt spridit sig men nu lyckades brandmännen få den under kontroll relativt snabbt.

Vilka hjältar! Vi är så stolta över både Frost och de två – tyvärr icke namngivna katterna i Alsbäck!

Tassnot: Fick ett brev med urklipp från Allas av vår kära vän Margaretha Rask, matte till Hilda, Selma, Sötnos och Nikita. ’”Tyckte att ni skulle få se hur ni såg ut på den tiden.” skriver Margaretha. Och visst kan man se på frisyrer – och även annat  🙂 – att det har gått några år sedan 2008… Tack för klippen, Margaretha!

Tassnot 2: Missa inte Max och Måns senaste film Vintergos – en underbar gestaltning av kärleken mellan husse och katt!

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

18 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar