Annons
Annons

Hur kan han veta att jag kommer just i dag?

Det är samma mysterium varje gång Frasse välkomnar mig i mormors trappa. Hur kan han veta att jag ska komma just den dagen?

Hem till Frasse_2010046

Så här är det: I lördags lämnade vi vårt älskade Hunnebo. När vi nådde utkanten av Malmö ringde jag som vanligt till mormor för att förvarna om vår ankomst.

Några minuter senare återförenades matte och katt
i mormors trappa. Och det är här mysteriet kommer in. Redan under telefonsamtalets gång börjar Frasse rusa fram- och tillbaka mellan fönstret och dörren medan han visar alla tecken på att vara världens lyckligaste katt. Ni vet, svansen i vädret med krökt tipp, vild blick i ögonen, pälsen på högkant. Allt givetvis under absolut tystnad – icke ett ljud kommer som vi vet över katters läppar i onödan – om det inte gäller mat 🙂

Annons

Frasseitrappan_2010042

Vad är det för konstigt med detta? undrar ni. Det är väl bara trevligt att han är glad? Jovisst, svarar jag. Men hur kan han veta att vi kommer just då? Under den vecka vi varit i Hunnebo har jag ringt mormor flera gånger. Inte vid något av dessa tillfällen har han reagerat. Ibland har mormor försökt få honom att prata med mig (man slutar aldrig hoppas). Men efter en förbryllad blick på luren vänder han likgiltigt ryggen till och återvänder till sitt aktuella slappställe.

Men när vi ringer från bilen fattar han direkt att vi är på väg
och börjar rusa runt. Och precis som i fallet Lure och morgonrocksbluffen undrar man: Hur vet han?
Svaret är fördolt i Frasses hjärna. Som tydligen är mer komplicerad än det kan verka 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar