Annons
Annons

Hotet mot vårt fredagsmys

Vårt fredagsmys är hotat. Läget är förtvivlat, ni ser själva på bilden.

Teckning: Hans Lindström

Helgens stora myskväll är helig hos oss. Förberedelserna är minutiösa. Man ordnar kuddar och täcken. Kollar att Frasse är på plats i kattongen. Checkar att fjärrisar, mobil, vanlig telefon och tv-guide finns på armlängds avstånd på soffbordet. Toppar upp det hela med en kopp te och några Marabou chokladkakor.

Annons

Så låter man sig uppslukas av soffans mjuka famn. Lägger kuddarna i perfekt vinkel och intar optimal tv-tittarställning. Åh, denna belöning efter veckans slit, denna underbara sinnesfrid och totala likgiltighet för världen utanför!
Till sist greppar man fjärrisen. Myskvällen kan börja!
Eller rättare sagt sluta…

För här kommer problemet, det som den sanslöst skicklige tecknaren Hans Lindström så inkännande förmedlar i bilden ovan.

Vi somnar!
Både matte och katt inträder i Nirvana.
Frasse missar Lyxfällan – han gillar klirret i vinjetten – och jag missar Ett fall för Frost, den ettrige kommissarien som alltid bråkar med sin byråkratiske chef Mullett.
Och förvisso älskar jag sömnen lika högt som myset. Men jag vill ha båda!

Att Frasse slocknar är bara logiskt. Alla vet att katter inte kan sitta stilla i mer än fem sekunder förrän de börjar klippa med ögonen. Men människor brukar ha mer uthållighet än så.
Min teori är att Frasses och mitt långa samboskap har lett till att vi assimilerat varandras personligheter. Frasse kollar på tv, jag kan inte vara stilla utan att ögonlocken fälls ihop.

Jag kämpar för att återövra myset men känner inget som helst stöd från Frasse. Så fort jag tar upp ämnet börjar han klippa med ögonlocken…. 

Ha en underbar myskväll alla!

Tassnot: Lindströms teckning hänger inramad på en hedersplats vid vår andra favoritmysplats: sängen   🙂

Till sist: Ett helt underbart bevis på att katter inte kan sitta stilla utan att somna  🙂

httpv://www.youtube.com/watch?v=PUjVWgBSViw&feature=related

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)

24 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar