Annons
Annons

Hotet från tofflorna

Det pågår ett krig i bloggvärlden. På ena sidan: Alla katter. På den andra: Tofflorna.

 

Mjau, jag vet, vid en första anblick kan ett par tofflor verka fullkomligt harmlösa. Ingen skulle komma på tanken att beskylla dem för onda uppsåt.

Annons

Jag har själv varit en av dessa godtrogna toffelgillare.

Men nu har mina ögon öppnats. Pålitliga gamla katträvar som Gustav och Sippo vittnar om tofflornas lömska bedräglighet.

 

Katten Gustav var den förste som vågade berätta om sina erfarenheter av de skumma tofflorna i sin alltid lika läsvärda blogg Jag – Gustav:
”Tofflor har jag fattat ett särskilt intresse för. Har ju tidigare hittat övergivna sådana, som jag noga bevakat. Nu hittade jag ett annat par, också de övergivna. De här såg väldigt skumma ut, och ådrog sig genast min misstänksamhet. Jag kände, att här gällde det att attackera först!” 

Efter Gustavs varning var jag mycket försiktig vid min första toffel-KATTack:

Katten Sippo kommer med mer konkreta toffel-anklagelser i sin ytterst tänkvärda blogg En katts betraktelser. När Sippo försökte vakta husses matpåsar mot tjuvar såg han plötsligt tofflorna i ett nytt ljus:
”Tänk att jag inte misstänkt dessa lurifaxar tidigare. Jag misstänker att dessa tofflor har hört talas om mig, eftersom de inte vågar möta mig ensamma, utan kommer i par. Fegisar.” jamar Sippo anklagande.

Ni förstår säkert allvaret i det hela. Tofflorna ligger och lurpassar och ofta är de två mot en ensam stackars katt. Dessutom tyder mycket på att det är tofflorna som ligger bakom en mängd mystiska försvinnanden. Jag tänker då främst på mat men även saker som pusselbitar och chokladbitar. Och vem får skulden? Gissa två gånger…

Detta krävde sannerligen en närmare undersökning. Först tassologisk:

Och så den mest grundläggande och avgörande, nämligen den nosologiska:

 

Jag hittade tyvärr inga direkt avgörande bevis. Men tofflor är listiga så saken är långt ifrån avgjord.

Toffelhotet kvarstår. Frågan är hur länge man kan tillåta dessa typer att vara på fri toffelfot…

LÄS OCKSÅ

(58)
(0)

13 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar