Annons
Annons

Hem till husse och matte – både roligt och oroligt

Jag lider av splittrade känslor. Varför måste allt ha en baksida? Varför kan inte en katt bara få se fram emot att tassa innanför hemmets dörr igen?
– Varje ros har sina törnen, varje tass har sina klor, säger matte.

Annons

Jag köper klorna. Men inte baksidorna och de där törnena.
– Men bara för att du måste åka bil en liten stund behöver väl inte hela hemkomstglädjen bli fördärvad, säger matte.
Mjau, testa själv att krångla dig in i en liten bur och sedan sitta och skaka i den i evigheter, morrar jag.
– Buren är trist, jag vet. Men du är tryggare i den.
Men jag mår illa när det skakar. För att inte jama om när matte och mormor ska bära buren. Det svänger och gungar, fy jam!

 

Bur eller ej, idag packar jag alltså min väska och checkar ut från Hotell Mormor. För hur härligt det än är att bli ompysslad från topp till tass så är det allt skönt att komma hem igen.

En tröst är att min resa inte går att jämföra med den evighetslånga tripp som en amerikansk katt har tagit med sin husse. Jama om långtassning! Fast… Mjau förresten, ni får själva se i filmen längst ner i inlägget!

Dessutom har husse lovat att avlägga en av sina sällsynta visiter 😀
–  Du är hemma och hans tvätt är klar. Klart han dyker upp, säger matte och skrattar.

Hade ju en liten dip hos mormor, när jag fick tråkiga sjukhusvibbar. Toalådsskräcken kom tillbaka  och jag kände mig allmänt kass. Men det gick som tur var över ganska snabbt och sedan har det varit lika mysigt som vanligt att bo där.

En skillnad med mormor är att hon inte plötsligt bara lyfter upp en och börjar gosa. Mormor är mer försiktig. Har mer respekt. Samtidigt är det kul med mattes mer spontana, handgripliga sätt. Och husse riktigt inbjuder en att sätta tänderna i honom 😀

Alla tvåbeningar är olika och har sin personliga stil. Och det är bra. Annars vore det ju ingen vits med att åka bort!

En annan fördel med hotellboende att det är så jamarns skönt att komma hem igen. Kolla in alla kära kattonger och andra sovplatser. Spana i köksfönstret.  Kontrollera läget på matfronten. Allt känns nytt och fräscht men ändå inbott och hemtrevligt.

Nu tar matte och jag helgledigt. Matte har tydligen något som kallas semester att ta ut. Så i morgon kan vi tassa runt tillsammans hela dagen 🙂

Men innan jag jamar adjö så måste jag få visa en fin liten film om en katt som följde med sin husse på fotvandring från Miami till Argentina i – spetsa öronen nu – husses ryggsäck!

httpv://www.youtube.com/watch?v=Hul589uvi9s&feature=related

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

24 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar