Annons
Annons

Helgerån mot julen i Hunnebostrand

Det ni ser i min hand är min Superjulklapp. En pryl som kommer att innebära en revolution i mitt liv. Inköpt av särbon i Kungshamn, Bohuslän och inspekterad och godkänd av mottagaren 🙂

Vi gör så i vår familj. Köper julklappar tillsammans. Eller efter konsultation, gärna med hjälp av bilder förmedlade med mobilen. Således vet särbon redan att han ska få två ursnygga pälsplädar (obs fuskpäls) av mig. Och jag vet som ni förstår vad han har köpt till mig  🙂

Annons

 
Är elden lös?? Inte alls…


…det är Britt som kokar krabbklor och kräftor!

 
En del av havsdelikatesserna hamnade på vårt bord…

Det var jag och husse/sonen som införde denna lite originella julklappstradition. När vi på den gamla goda tiden, snyft… tillsammans botaniserade i Malmös leksaksaffärer kom vi på att glädjen varar mycket längre om man redan vid inköpet får veta vad paketet ska innehålla. Då kan man ju se fram emot sin gåva i flera veckor!


Inte riktigt lika inbjudande som på sommaren…

 

Särbon var benhård motståndare i början.
– Rena helgerånet! Ett brott mot allt vad julen står för! Ni borde bli kastade i en fängelsehåla och bara få vatten och bröd på julbordet!


Särbon stekte entrecôte för brinnande livet…


…och njöt gott av den sedan.

Men under årens lopp har han tvingats vänja sig, och i fallet med plädarna medger han att det var bättre att han fick chansen att säga nej till den ”minkpläd” jag föreslog – ”ser jag ut som en gammal tant eller?” – och i stället få mig att satsa på något mer manligt i vargskinnsstil.
– Men ändå… julklappar ska vara en överraskning! utbrast han när han gjort sitt val.
– Äsch, var inte så stelbent och gammaldags! Även julen måste väl få utvecklas och förändras! sa jag glatt.

 
Vi missade Roys och Britts katt Lure och fick trösta oss med en konstgjord kopia av honom 🙂

Särbon hämnades genom att i en krönika i Kvällsposten falskeligen påstå att jag tvingat honom att betala en av de ganska dyra plädarna själv. Detta dementerar jag nu kraftfullt. Det var särbon själv som bad mig köpa två och sedan sa ”självklart betalar jag den extra pläden själv”. Så det så!
– Du ska få dina två plädar alldeles gratis och hör sen! sa jag ilsket när jag läste krönikan.

Men… nu har jag ju skrivit hela detta inlägg utan att med ett ord berätta om hur vi hade det på vår minisemester i Hunnebostrand! Suck… jag MÅSTE bli bättre på att skriva kort… 🙂

Jag får låta bilderna tala i stället. Som ni ser hann vi med en hel del, åtminstone för två sjusovare som vi  🙂 Vi hälsade på kräftfiskarhustrun Britt och fick i maken Roys frånvaro höra henne berätta detaljerna i Roys spännande möte med några späckhuggare utanför Hunnebo. Klicka på länken så kan ni läsa särbons målande skildring av denna unika händelse!

Vi åkte in till Kungshamn och shoppade loss, vi åt gott, både hemma och på restaurang Bella Gästis. Jag vandrade längs vattnet och njöt av västkustens vackra vinterskrud medan särbon latade sig i soffan. Vi hade det med andra ord väldigt bra!

I morgon åker jag och hämtar hem Frasse från Hotell Mormor. Matte längtar efter sin kise, och även om Frasse trivs mycket bra i den komfortabla hotellmiljön så tycker nog han också att det ska bli skönt att komma hem och träffa sin matte igen ♥

Men, frågar ni nu – vad var det nu ni köpte i Kungshamn? Vad innehåller påsen? Vad ska du få i julklapp? Nja, jag tror att jag ska vänta med att avslöja det tills efter jul… vill inte snuva någon av ER på överraskningsmomentet 🙂

I morgon är matte ledig, så vi önskar er alla en riktigt mysig andra advent redan idag! 😀

LÄS OCKSÅ

(47)
(0)

27 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar