Annons
Annons

Helena ska ge Frasse ett rikare liv

Inte nog med att man låg på sjukhus, nu ska man gå till psykolog också! Kan ni se mig ligga där på en soffa och vända ut och in på mig själv? Nej, där sätter jag ner tassen!
Fast soffliggandet kan jag acceptera… men inte ett jam till matte om det!

Annons

 

Helena Johansson

 

Tänk att tvingas blotta alla sina hemligheter. Matberoendet, det tvångsmässiga kollandet av matskålen, vattenfobin, lådskräcken… Nej, jag föredrar att stänga in känslorna, förtränga mina tillkortakommanden och bara tassa på och låtsas som ingenting.
Vad säger du matte? Har jag missförstått alltihop? Ok, du får väl förklara då…

Matte reder ut begreppen:
Vi har fått kontakt med kattbeteenderådgivare Helena Johansson som hjälper mattar och hussar att skapa en stimulerande och trygg miljö för sina pälsklingar. Det är alltså inte Frasse som ska ”gå till psykologen”, det är matte 🙂

Det var via våra vänner Kattfamiljen vi upptäckte Helena, och så här skriver de om hennes gedigna meriter:
”Helena hjälper katter och kattägare med deras kattproblem som kan vara icke rumsrenhet, aggressivitet, stress, stereotypa beteenden med mera. Hon har en Advanced Award i Feline Behaviour and Cat/Owner Relationship efter en tio månaders engelsk universitetsutbildning. Den hölls av en av världens främsta experter på kattens beteende, Peter Neville, som gav henne högsta betyg.”

Helena Johansson

Helenas bror är matte till Morris.

Helena bor i Stockholm men erbjuder även konsultationer via mail och det är en sådan vi har beställt. Det är främst Helenas tips om miljöberikning vi är intresserade av. Här får man tips om hur man aktiverar sin innekatt och berikar hemmamiljön så att katten får utlopp för sina naturliga instinkter.

På Hotell Mormors balkong

Vi hoppas också att Helena kan hjälpa oss reda ut problemet med Frasses spökande nerver när han är hos mormor. Hur man får honom att sluta koppla ihop Hotell Mormor med skräckdygnen på djursjukhuset när han fick akut urinstopp.

För några dagar sedan fick vi Helenas Handbok för Miljöberikning via mailen. Jag har skrivit ut den och ser fram emot att läsa om alla tips och tricks. Det ska bli så spännande att se vad Frasse tycker om dem. Självklart ska ni få regelbundna rapporter om hur det går!

Det låter väl inte så farligt Frasse? 🙂

Önskar er alla en härlig helg!

LÄS OCKSÅ

(23)
(0)

25 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar