Annons
Annons

Han fick välja mellan fjärrisen och mig

Nu får du välja: Köp ny fjärris eller fira semester utan mig! Det beskedet fick särbon när vi lämnade vårt sommarparadis förra gången.
Ett ultimatum. Och jag menade det! Jag hade insett att inga klippor och sjöbodar i världen går upp mot en fungerande fjärrkontroll till tv:n.

Annons

Lupp_hunnebovy8_Hunnebovy3_0962

Om inte en ny fjärris inhandlades tänkte jag vägra följa med upp nästa gång. När ni ser bilderna förstår ni hur mycket jag la i potten…

Lupp_bad_350_IMG_3386

Det är en sjuhelsikes lång väg från Malmö till Hunnebostrand – eller Hunnebo som alla infödda kallar det. Men målet är värt varenda en av de 42 milen. För vi har tagit västkusten till vårt hjärta, med klippor, sjöbodar, båtar och allt! Och reor – inget går upp mot reorna i sjöbodarna och på Smögenbryggan!

Lupp_rea_250_IMG_3681

Men allt detta var jag alltså beredd att offra. Fast innerst inne visste jag att det var riskfritt. När inte ens särbon, som ändå är en kraftkarl av mått, som ensam bär soffor, bokhyllor och jättefåtöljer på sina armar och som var en privat flyttfirma till sina polare innan han la ner av åldersskäl, när inte ens han förmår trycka ner knapparna på fjärrisen då måste något hända.

Lupp_sjobod_350_IMG_3457

Och det var hans fel. Han trycker för hårt, tills knapparna blir okänsliga. Man måste vara snäll mot fjärrisar.
Hittills har särbon hårdnackat vägrat köpa nya fjärris. Och jag gör det verkligen inte – jag har ju inte misshandlat den! Men nu har även han tröttnat på att varje knapptryck slutar med att man slänger fjärrisen all världens väg och pustande tvingas resa sig och använda knapparna på tv:n.
Idag åker vi in till Kungshamn och köper en ny! Och nåde särbon om han inte hanterar den med silkesvantarna på!

Skickade ett kontroll-sms till Hotell Mormor för att kolla Frasses garderobsstatus. Svaret löd:
– Vi har det bra. Frasse sover i stolen vid balkongen.
VID balkongen? Har han hittat ett mellanläge mellan garderoben och balkongen? Måste ringa och kolla denna spännande utveckling!

Lupp_badrock_300_IMG_3674


LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

5 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar