Annons
Annons

Grattis till förklädet matte – nu får du börja baka också!

Bilden ni ser nedan är genomfalsk. Matte har inte lyft ett finger för att fixa denna fina anrättning. Hon har inte bakat en kaka sen jag var liten kattunge, och spisen blir bara dammig, aldrig fet av matos. Förklädd i förkläde, skulle man kunna jama 🙂

Annons

Dessutom hävdar hon att hon aldrig har blivit så hyllad på en födelsedag förut. Ändå var det bara en person som kom till hennes födelsedagsfest i går! Hur går detta ihop?
– Jo, jag fick typ hundra grattis på Facebook!
Mjau, men de kom inte på festen…
– Men då behöver inte jag komma på deras heller! Facebook är världens mest bekväma sätt att fira födelsedag på. Passar oss perfekt, Frasse!
Hm, det ligger något i det…

Matte fick såklart några extra buffar på sin stora dag. Men efter det var det bara en sak som intresserade mig. Vad blir det för mat?? Ni ser hur jag håller vakt vid det tomma matbordet…

Så kom mormor, den enda gästen, med en stor påse. Såg lovande ut. Matte lagar ju som bekant inte mat – men det gör mormor! Jag tassade glatt fram och välkomnade henne.

Men det första hon packade upp var presenter till matte. Suckjam…Jag trummade otåligt med tassen medan de beundrade förklädet som mormor köpt. Vad ska du med ett förkläde, du som aldrig står vid spisen, tänkte jag.
– Jag ska ha det när jag äter! Det är så skönt att ha ett helkroppsskydd, då kan man äta helt avslappnat utan att oroa sig för spill, sa matte glatt.

Så var det då äntligen dags för maten. Men ack så besviken jag blev! Det var bara en kaka. En kaka!! Ska det vara mat för en katt? Tankarna gick osökt till mina kompisar Findus, Isak och Rasmus vältassade dikt, där de målande beskriver hur det känns för en katt när matte är snål.
Matte fick bulla upp med allt hon hade av burkmat, godissticks och torrisar innan jag lät mig blidkas.

Sen stal jag ett par bitar kaka som dessert. Mjuk pepparkaka, hm, det var faktiskt inte så dumt!

En rätt lyckad födelsedag, på det hela taget 🙂 Grattis kära matte!

Tassnot:
Den stora födelsedagsmiddagen får vänta tills mästerkocken är lyckligen hemkommen från sin hummersafari i Hunnebostrand  🙂

LÄS OCKSÅ

(21)
(0)

34 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar