Annons
Annons

Goliat önskar god jul med ny tomtelook

Vi har fått så otroligt fina julkort från några av våra närmaste vänner. Först ut är den store lille kämpen Goliat, vars kamp mot en svår analsäcksinflammation (se faktaruta nedan) vi skrivit mycket om här på bloggen.
Tack så mycket Goliat, vi hoppas att din jul blir fantastisk och att du får vara frisk!

Annons

Katt med julprydnader

Goliat har skrivit ett litet julbrev också:

Kära bloggvänner!
Matte, husse och jag vill tacka så mycket för all värme och allt stöd vi har fått av er. Ni är verkligen änglar för oss!

Sänder även ett kort på mig. Matte sa att vi inte kunde hitta någon lika fin tomtedräkt som du har, Kjelle Bus. De tror att jag har en tomteluva på mig men jag är inte dum, jag såg nog att de tog det från ägget och satte det på mitt huvud. Fyjam, så förnedrande – jag har en äggvärmare på huvudet! Men vad gör man inte för husfriden…
Tror tomten och Kalle har fått lite för mycket glögg  🙂
Sköt om er så hörs vi igen!
Kramis och jamis från Goliat, matte och husse!

Fakta/analsäcksinflammation från Katter.nu:
Man kan upptäcka att katten har analsäcksinflammation på två sätt:
Det första är att katten är ”irriterad”, tvättar sig mycket i baken och ”åker kana” efter golvet.
Det andra (och vanligare) sättet är att analsäckarna har inflammerat men inte upptäckts, en stor böld bildas och spricker. Det ser ut som ett ”hål rätt in” bredvid anal- öppningen. Om det har blivit en böld som har hunnit spricka så kan man rengöra med typ koksaltslösning, kanske klippa bort lite hår runt omkring och sedan sätta in lite Streptocillin i själva ”hålet” två ggr per dag tills det har helat ihop. Om man misstänker att katten har en inflammation kan man åka in till veterinären som då tömmer analsäckarna.

Varför får då katten analsäcksinflammation? Ja, dessa säckar är fyllda med sekret som töms varje gång katten bajsar. Om de inte tömmer sig normalt (tex. när katten har diarré) så blir säckarna överfyllda – resultat: svullna och inflammerade! Som tur är så är det mindre vanligt att det drabbar katter!

LÄS OCKSÅ

(12)
(0)

6 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar