Annons
Annons

Goliat kämpar fortfarande mot sin svåra sjukdom

Minns ni Goliat, som kämpade för sitt liv medan veterinärerna stod rådlösa? Nu har vi fått en ny rapport om vår käre vän, som hade det så jobbigt med sina lådbesök att hans tillstånd till slut blev livshotande.

Annons

Sist vi hörde från Goliat såg det lite ljusare ut. Och läget är fortfarande stabilt, även om han är långtifrån återställd. Han har det fortfarande tufft på toa på grund av den analsäcksinflammation han drabbades av. Husse och matte har utnämnt Goliat till sin skyddsängel, och visst är han värd den titeln, den tappre Goliat!

Här är husses och mattes brev till oss, där de än en gång tackar för allt stöd och engagemang:

Hej alla!
Så glad Goliat blir för er och era läsares omtanke. Han vill givetvis tacka för att det finns så goa vänner och människor som bryr sig om hans tillstånd. Hoppas allt är bra med er, vi följer bloggen varje dag!
Goliat mår ganska bra efter omständigheterna. Alla kluttar hamnar fortfarande inte i lådan, då de fastnar i baken och han lägger dem där de hamnar. Han mår dessutom illa av sin medicin och kräks, så vi slutar i omgångar och ser hur det går men då blir kluttarna stenhårda. Så vi fortsätter att ge honom tid. Det är inte någon fara för hans liv och han lider inte.

Husse var hos veterinären för att se om det fanns något annat än laktulos som gör honom lösare i magen. Vi har även testat kattmalt men inget av det fungerar så bra.

Husse visste inte om det var en djurvårdare, receptionist eller veterinär, som föreslog att vi kunde ha vattengymnastik för Goliat i badkaret. Varför det föreslogs var för att han behöver aktivitet och få igång sina tarmar. Vi kunde inte annat än le och undra hur många som kör vattengympa hemma i badkaret med vatten i. Min enda tanke var att kanske bengaler eller turkisk van gillade det 🙂
Har Frasse provat vattengympa i badkaret, undrar Goliat?
Många nospussar och kramar till dig, Frasse alla läsare och vänner från Goliat med matte och husse!
PS. Skyddsänglar finns och bland dem är vår ängel Goliat. Visst talar bilden ovan för sig själv!

Tack för ert fina brev, husse och matte! Vi är så glada att Goliat har klarat den värsta krisen och fortsätter såklart hålla tassar och tummar för honom!

Frasse hälsar att han inte har testat vattengympa. Han har stått i badkaret när matte fyllt det till några centimeters vattenhöjd, men då har han lyft upp en tass i taget för att skydda den och det har slutat med att han stått blickstilla på tre ben. Sedan har badet varit över…
Bilder på detta finns och kommer att visas i bloggen framöver  🙂
Någon annan som testat vattengympa?

Här är en länk där det står om kattmalt. Ni som har erfarenhet av detta får gärna höra av er med en kommentar! Alla tips om hur man får avföring lösare är välkomna!

LÄS OCKSÅ

(24)
(0)

23 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar