Annons
Annons

Gästbloggaren Lilja: Jag fick ett eget hem till slut!

Den här sagan började i mörkaste moll men slutar i gladaste dur. För nu har den övergivna katten Lilja äntligen fått en matte! Och dessutom får hon återförenas med sin mamma!
I dagens inlägg berättar vår gästbloggare själv sin fantastiska historia.

Annons

Ni minns väl Lilja, fram till nu förste bloggkatt på Södertälje katthems blogg med signatur Kattson? För ett tag sedan skrev Lilja själv i ett gästinlägg om sin skräckfyllda barndom. Lilja och hennes mamma blev utkörda ur sitt hem. De kom till katthemmet. Sedan flyttade mamma till en ny matte. Lilja blev kvar. Skulle ingen vilja bli matte eller husse till henne? Jodå!

Här berättar Lilja om hur hon till sist fick ett hem:
Hej alla! Jag heter Lilja och bodde på Södertälje Katthem. Jag har gästbloggat här två gånger förut. Kommer ni ihåg mig? Då berättade jag hur jag hamnat på katthemmet och hur jag sen blev bloggare med blogghjälpen som assistent.

Alla katter som bor på katthemmet har ett mål – att hitta ett eget hem. Att bli bloggkatt betyder att man syns lite extra. Jag hade ju bott, tillsammans med min mamma, i över ett år på katthemmet när mamma fick ett hem. Hennes matte försökte klappa mig när hon var och hämtade mamma, men jag blev rädd och sprang iväg. Efteråt sa blogghjälpen att det inte var så smart, för hade jag varit lite mer tillmötesgående, så hade jag också fått åka med mamma.

Jag förstod ju att det var lite dumt men det var så dags. I efterhand har blogghjälpen berättat att matte sa att hon kanske skulle hämta mig senare, men att hon ville tänka på saken. Eftersom vi aldrig vill tvinga på nån en katt sa blogghjälpen att det var bra att hon tänkte efter.

Så i söndags, när blogghjälpen var bortrest fick hon ett telefonsamtal. Det var mammas matte. Hon sa att hon skulle ta mig också! Då blev det mycket att göra kan ni tro. Eftersom blogghjälpen inte var hemma fick jag ordna allt själv. Först på måndagen kom hon och då skjutsade hon mig till mitt nya hem.

Eftersom jag bott så länge på katthemmet har det varit min trygghet. Att då komma till ett alldeles nytt hem med andra lukter, andra röster och hur många rum som helst, det var väldigt omtumlande. Men både matte och blogghjälpen förstår att jag behöver tid på mig innan jag känner mig hemma. Så småningom ska ni få höra mer från mig. Men nu ska jag först bli trygg här. Det ska nog gå bra, särskilt som mamma är här och talar om för mig att det inte är farligt. Nu ska en annan katt bli bloggkatt på Södertälje Katthem. Hoppas den också får ett jättebra hem snart.
Hälsningar Lilja

Vi är så glada för din skull Lilja! Lycka till i ditt nya hem! Matte måste hämta en nosduk nu…

Tassnot: Stötta gärna Södertälje katthem genom att sätta in en slant på postgiro 389341-9.

Tassnot 2: En ny bloggkatt är nu utsedd efter Lilja. Möt Madeleine här!

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)

24 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar