Annons
Annons

Gästbloggaren Lilja berättar om sorgen, skräcken – och räddningen

I dag har vi äran att presentera en gästbloggare! Tänk, att vi fått ett inlägg skrivet exklusivt för oss, vi är så hedrade!

Vår gästbloggare heter Lílja och hon berättar för oss hur det är att vara en värnlös liten katt som blivit övergiven av sina människor. Men också om den lycka alla dessa små katter – för de är många! – känner när eldsjälarna på våra katthem tar hand om dem och räddar deras liv.

Sommaren är en tråkig ”högsäsong” på katthemmen…
– Vi som jobbar på katthem vet att det tyvärr inte bara är i slutet på sommaren som katter överges. Varje dag ringer ansvarslösa människor till katthemmet och säger att de ska på semester och ”måste bli av med katten IDAG!”,  berättar Kattson, Liljas tvåbenta blogghjälp. 

Annons

Här är Liljas berättelse om hur hon kom till katthemmet:

Hej,
Vet du om att det finns många katter som inte har ett eget hem, men som inget hellre skulle vilja än att få ett? Jag är en sån katt.
Jag heter Lilja. Jag har inte haft nån större tur i livet hittills. När jag föddes bodde jag och mamma hos två människor som inte var snälla mot oss. De sa jämt att vi var i vägen, att vi kostade massa pengar och att vi smutsade ner. När jag försökte närma mig människorna för att bli kelad med, föste de bort mig. Jag trodde förstås att det var så livet skulle vara. Att man alltid skulle behöva vara på sin vakt mot människor, alltid vara rädd, alltid känna sig överflödig.
En dag skulle våra människor inte bo ihop längre. Vi förstod inte då vad det skulle betyda för oss, men mamma sa att vi säkert skulle bli omhändertagna av matte eller husse.

Så blev det inte. Många katter i vår dåvarande situation har gått ett mycket värre öde till mötes än vi. Vi fick i alla fall komma till Södertälje Katthem. Där bor vi nu.

Eftersom jag från början trodde att man måste vara på sin vakt mot alla människor har jag hela tiden försökt gömma mig i min bur. Det har såklart gjort att när det kommit människor på besök som vill ta hand om en katt så har de överhuvudtaget inte sett mig. Så jag bor fortfarande kvar på katthemmet och önskar att nån kommer hit som vill ta hand om en katt som är lite försiktig, men som blir allt modigare.

För att jag ska synas mer har jag börjat blogga på Södertälje Katthems lilla kattblogg. Där berättar jag, med blogghjälpen Kattsons assistans, om mina tankar och vad jag gjort. Du får gärna följa den. Och du får gärna ge mig ett bra hem. Blogghjälpen säger att jag är värd ett bra, kärleksfullt hem. Tänk om jag skulle få det en dag!
Hälsningar Lilja

Tack för att ni ville skriva för oss Kattson och Lilja, vi beundrar er så mycket!

Tassnot:
Stötta gärna Södertälje katthem genom att sätta in en slant på postgiro 389341-9.

LÄS OCKSÅ

(13)
(0)

22 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar