Annons
Annons

Gästbloggaren Heléne om en ledsen hund och en husse som tog ett glas för mycket…

En ledsen hund som försöker skydda sin alkoholiserade husse… Läs vår gästbloggares sanna historia om en hund som tillbringade sina dagar i ständig rädsla, men som blev en lycklig hund till slut…


Heléne har tyvärr ingen bild på Dennis hund men säger att detta charmtroll är honom upp i dagen  🙂

Annons

Men först en liten presentation av vår sprillans nya gästbloggare Heléne Åfeldt, som ni också kommer att möta som gästkrönikör i Allas i sommar :-)

Så här skriver Heléne om sig själv:

Befinner mig i gyllene medelåldern och i Spanien. Trivs med livet och har roligt nästan jämt. Njuter av det varma klimatet och den härliga blandningen av människor från olika kulturer, för mig lärorikt och inspirerande. Är själv lycklig matte till hunden Sally/Nunja.


Gästbloggaren Helene Åfeldt.

Och här kommer Helénes sanna historia om en husse och hans hund:

Dennis var en känd profil i byn. Väldigt lätt att känna igen, jag brukade säga att först kommer magen sen kommer gubben.

En gigantisk kalaskula först, utanpå den en urtvättad T-shirt som fladdrar nedanför magen i obestämbar färg. Ovanför magen ett huvud, halsen är liksom överhoppad. Ett gråvitt oansat skägg kröner hakan, och växer vidare upp på kinderna. Shorts på tändsticksben.

Framför honom går hans hund, raggig och oansad även han, grå, vit och svart av obestämd ras. Han stretar alltid ett par meter framför Dennis så kopplet är sträckt. Deras promenader infaller fyra gånger per dygn, och går till puben fram och tillbaka.

Vi är alla lite rädda för Dennis hund, eftersom han alltid morrar så fort någon närmar sig. Kom inte nära för då hugger jag… Samtidigt brukar han passa på att uppvakta de honhundar som för tillfället var i löptider. Han hade i alla fall något trevligt att göra den stunden i sitt liv…

Ingen har hjärta att säga till Dennis eftersom hans sociala liv i stort sett bara består av promenad med hund. Men en dag uppmärksammar hans granne att promenadparet inte visar sig på hela dagen. Han beslutar sig för att kontrollera saken.

Husse är död
Grannen har den ilskna hunden i åtanke och ringer först på klockan vid grinden. Tystnad råder. Han tar mod till sig och går över stenbeläggningen fram till ytterdörren. Ringer på dörrklockan, fortfarande inget livstecken. Han trycker ner handtaget, upptäcker att dörren inte är låst, och tar trots risk för attack av hunden ett par steg in i huset.

Och då ser han… Dennis sitter död i fåtöljen. Hunden ligger stilla framför honom på golvet.

Grannen backar ut och går hem och ringer polisen. Stackars Dennis tas om hand av polisen, som i förbifarten sparkar undan hunden brutalt när den en sista gång försöker skydda sin husse. Men den här gången är ju inte husse full, han är död. Den skrämda hunden som nu dessutom har ont efter sparkarna gömmer sig i trädgården.

Ligger och trycker
Grannen får per telefon tag i Dennis syster i England och berättar vad som hänt. Någon måste ju ta hand om huset och hunden som fortfarande ligger och trycker ute i trädgården. Grannen sätter ut mat och vatten till honom, men varken han eller hunden vågar närma sig varandra. Systern har lovat att komma en vecka senare och grannen fortsätter under den tiden att ge hunden mat. Den håller sig gömd och gör inga kontaktförsök alls.

Något måste göras för hunden. Men vad? Ingen vågar ju ens gå nära den.

Grannen jobbar som annonsförsäljare på en tidning som delas ut gratis och kommer i samråd med Dennis syster på den geniala idén att skänka bort hunden. En annons författas. Testen är kanske något missvisande…

Glad och familjevänlig hund bortskänkes. Rumsren (sant) och runt sju år gammal.

Här i Spanien finns det många hemlösa hundar som söker nya hem så vi enades om att ljuga lite om hundens egenskaper. Till allas stora förvåning hör ett brittiskt par av sig och vill träffa hunden. Hur tusan ska det gå till??

Fantastisk uppvisning
Lördag eftermiddag kommer pensionärsparet och grannen möter upp. Modigt kliver han in i Dennis trädgård, det här får bära eller brista! Han vet inte ens vad hunden heter och kan alltså inte ropa på honom för att locka fram honom.

Men det behövs inte!!! Hunden springer självmant fram till paret och gör en fantastisk uppvisning! Han rullar sig på gräset framför deras fötter, nosar på dem, viftar på svansen och för att slutligen snurra runt.

Grannen står förundrad. Hur kan en sån förändring ske? Han inser slutligen att hunden har levt i ett fängelse, bestående av att vakta en full husse, livrädd att något skulle hända Dennis. Vilket det ju gjorde…

Självklart blir det brittiska paret överförtjusta i hunden, den är ”ful” men ack så charmig och oj vilket fint temperament. Hunden hoppar glatt in i baksätet i parets bil. Han kommer att få ett underbart hundliv hädanefter!

 

LÄS OCKSÅ

(33)
(0)

15 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar