Annons
Annons

Gårdsloppis med långfingrad konkurrens

Gunilla Hedenby och Linda Silverhall på loppis

Blev snuvad på mina bästa fynd på husets traditionella gårdsloppis. Just när jag hade spanat in en supersnygg klänning och matchande kofta kom en långfingrad dam och snappade bort dem.

Eivor Holmgren och Linda Silverhall på loppis
Som de goda grannar de är hjälpte Eivor och Linda varandra att arrangera alla kläder och prylar 🙂

Annons

– Gunilla, skulle du inte ha dem? teaterviskade Linda, klädernas ursprungliga ägare.

Jo min sju och dar skulle jag! Jag var på väg fram för att slita plaggen ur den fräcka tjuvens händer när den bittra sanningen slog mig: Jag hade varken betalt dem eller lagt dem i den välfyllda plastpåse jag använde som avlastningsplats tills det var dags att göra upp räkningen med mina grannar.


Jesper och Jan passar på att öva lite golfsvingar innan gården fylls av köplystna kunder.

Så min konkurrent – ett riktigt fullblodsloppisproffs, det såg man direkt – fick behålla sina fynd. Och jag kom över förlusten, för jag hittade massor av andra kläder och prylar att trösta mig med 🙂

Spegel på loppis
Jag visar prov på min fantastiska kreativitet som fotograf medan Jan undrar vad jag håller på med… 🙂

Tror nog att jag liksom vid fjolårets loppis kan aspirera på titeln Bästa kund 😀

Loppisprylar
Det finns så många söta prylar här i världen – och tur är det för visst blir man glad av dem!

Bland annat köpte jag tre fina blusar, handskar till mamma (Hotell mormor) en bok – P D James Patienten (med kommissarie Adam Dalgliesh), en dvd-film – Falling in love med Meryl Streep och Robert de Niro – en sjal, två tallrikar, en rostfri skål och så kronan på verket: En spegel!

Eivor Holmgren, Linda Silverhall och Jesper Anderberg på loppis
Eivor, Linda och Jesper begrundar Eivors fiffiga utnyttjande av bänken till sin porslinsskyltning.

Min käre sambo blev lite förvånad när ytterligare en stilig gråvit katt plötsligt uppenbarade sig sovrummet 🙂


Hörru matte, vad är det där för en snubbe?

Tyvärr fanns det inga kattprylar till försäljning, så bortsett från att ett par gröna ögon förvånat blickade in i spegeln – och snabbt doldes av likgiltigt sänkta ögonlock – en katt som inte doftar katt är ju självklart ingen riktig katt  🙂 – visade Frasse mycket lite intresse för mina fina fynd.


Fanns det verkligen inte en enda kattmatsburk på den där loppisen?

Men en trevlig förmiddag fick jag och kunderna fortsatte att anlända i jämn ström långt in på eftermiddagen. Med andra ord: En väldigt lyckad gårdsloppis!

På måndag är matte på kurs hela dagen. Och i morgon är hon ledig så vi önskar er alla en riktigt fin helg redan nu! 😀

LÄS OCKSÅ

(21)
(0)

16 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar