Annons
Annons

Fy katten för mattes nya diet!

Jag är så upprörd att jag knappt får fram ett jam!! Tassar rakt på sak och jamar utan omsvep om för er vad som har hänt.

Katt som har en bit paprika i munnen
Är det sådant här jag ska livnära mig på i fortsättningen, matte…?

Så här var det: I veckans Tjejsnack-krönika tackar matte alla katters skapare att vi katter gillar burk- och snabbmat. Och jag medger gärna att jag liksom matte ÄLSKAR det spröda klickande ljudet av en burk med läckerbitar som öppnas. Och – här närmar vi oss pudelns(!) kärna – prasslandet när matte gräver i torrfoderpåsen!

Annons

Katt lekar med sitt torrfoder

Men… så kom Inkan, Joker och Pralin på besök… Och det var ju jättetrevligt, inte tu jam om saken! Alltid roligt när goda vänner tittar in 😀 Tassa förresten gärna in till dem också, Inkan har lagt in massor av fina bilder på sin kära Liga!

Katt som leker med sitt torrfoder

Men när Inkan fick höra vad jag vägde – jag jamar faktiskt inte om det här i bloggen, för jag orkar inte höra mer kritik *snyft* – så tipsade hon matte om… om… fyjam, jag kan knappt berätta det… om en DIET!!

Så fort jag kommer hem till matte igen ska hon sätta igång med dieten! Och för en gångs skull ser jag inte fram emot hemkomsten med samma glädje som annars. Det är nästan så att jag håller tassarna att jag får stanna hos mormor ända tills matte kommer hem från Cypern. Både matte och mormor menar att det nog är onödigt att jag åker hem bara för några dagar, för att sedan åter checka in på Hotell Mormor.

– Det blir kanske lite stressigt med så mycket farande fram och tillbaka, sa mormor.

– Ja, jag saknar min kise, men det blir kanske bäst så, sa matte.

Men den värsta stressen blir DIETEN… Den går tydligen ut på att jag ska banta genom att helt ska skippa torrisarna och enbart äta kattmat med högt proteininnehåll. Som Mjau.

Katt som leker med sitt torrfoder

Som jag kommer att sakna torrisarna! Men matte säger att de inte behöver vara borta för alltid, och att jag kommer att bli mycket piggare och gladare när jag blir lite nättare. Då behöver jag inte småäta så mycket för att förströ mig.

Hon har också lovat att vi någon gång ska leka min favoritlek Jaga torrisar i handduken. För den tycker även matte är jamarrolig.

Och än är inte sista jamet jamat i DIET-frågan! Jag tänker inte ge mig utan strid! Får se hur länge matte kan motstå mina ynkliga jamanden och mitt tassande kring hennes ben så fort hon sätter sin fot i köket, hehe…

Vem tror ni vinner kampen? Jag satsar 100 torrisar på mig själv – minst! 😀

Matte och jag önskar er alla en mysig helg – med MASSOR av mys och gos – och MAT! 😀

LÄS OCKSÅ

(62)
(0)

21 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar