Annons
Annons

Frasses nerver spökar

Hotell Mormors pälsprydde gäst har varit darrig och nervös i påsk. Det har varit jamigt. Problem att sova. Mat-tjat. Och – tro det eller ej – matvägran.

Katt sitter i säng med bakbenet lyft

Detta var andra gången Frasse tog in på Hotell Mormor sedan han fick urinstopp och tvingades tillbringa sammanlagt två nätter på Malmö Djursjukhus.
Första gången var när jag åkte till min bror i Falkenberg. Då blev han konstig efter ett par dagar men nästa dag var han som vanligt igen.

Annons

Den här gången kom symtomen redan efter ett dygn och varade längre. Mormor och jag vet inte riktigt vet vad som är vad och har svårt att lägga upp en handlingsplan.

Det här är vad som händer med Frasse när han efter en kort bilfärd i transportburen anländer till Hotell Mormor:
Första dygnet går bra. Men sedan blir han gradvis allt oroligare.
– Han jamar på nätterna. Jag ger honom mat och då lugnar han sig. Men bara ett tag. När han har legat en stund så rycker han till och far upp och börjar tassa omkring, säger mormor.

Sedan slickar han sig på ett annorlunda, mer förstrött sätt. Lite okoncentrerat, inte det där njutningsfulla metodiska pälsvårdandet.
På dagarna har han ingen riktig aptit, men när natten kommer blir han glupande hungrig.

Katt slickar sin baktass

Min teori är att han fortfarande kopplar ihop Hotell Mormor med de hemska sjukhusvistelserna. En betingad reflex. Därtill kommer att mormor i all kärleksfullhet vill variera hans kost och är mycket uppmärksam på vad han ”tycker om” och ”inte tycker om”.
Jag tror att det gör honom förvirrad. Därför har jag sagt till mormor att hon ska ge honom det han brukar få hemma och sedan kan han få lite crabsticks och annan mumsigt som mellanmål. Dieten får komma i andra hand här.

Nu är Frasse hemma och han har inte jamat på två nätter. Han slickar sig fortfarande lite planlöst. Men verkar ändå lugn och trygg.

Vad tror ni, kära bloggkompisar? Har ni egna erfarenheter av detta? Vi är tacksamma för alla råd!

Tassnot 1: Vi är så glada att Gustavs matte är hemma från sjukhuset och blir omtassad av Gustav!

Tassnot 2: Gör som vi, beställ två exemplar av katten Sippos roliga och rörande bok, så kan ni ge bort ett!

Tassnot 3: I dag är det Internationella ledarhundsdagen. Värt att uppmärksamma dessa proffsiga skällisars fanTASStiska insatser även här, tycker vi!

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

30 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar