Annons
Annons

Frasse har ont i sitt bakben

Det är så tråkigt men Frasse är fortfarande inte bra. En tid efter hemkomsten från Djursjukhuset, där han hade varit inlagd i drygt tre dygn, fick han ont i sina ben och tassar.

Rakad katt ligger i stol

Vi har varit på flera återbesök på Djursjukhuset på grund av detta, för Frasse har verkligen ont. En god sak är dock att det har blivit bättre. Från början hade han ont i alla tassar men nu har smärtan lokaliserats till höger bakben. Hältan, som var väldigt markant i början, är nu nästan helt borta.

Annons

Men smärtan finns där, och den hindrar hans rörelsefrihet plus att han naturligtvis blir dämpad. Hans ena framtassklo verkar också vara lite skadad, något som veterinärerna hittills inte alls har uppmärksammat. Aptiten är dock bra, och han både kelar och spinner.

Katten Frasse är sjuk och sover i soffan

Men det är väldigt påfrestande för oss, detta att inte veta vad som händer. På Djursjukhuset har han fått smärtstillande utskrivet och nu senast, på min uppmaning, kortison. Men för att allt ska vara riktigt urjobbigt kan man tydligen inte ge kortison och smärtstillande samtidigt, så i två dagar har han nu tvingats vara utan Metacamet, och bara ta kortisontabletterna.

Katt ligger i liten låda

Efter två dagars medicinering med kortison märks ingen större skillnad, så vi kommer nog att återgå till smärtstillande och hoppas att det hela ska läka ut av sig själv.

Min tro är att smärtan är stressutlöst. Har läst lite på nätet om artros (en sjukdom där ledbrosket bryts ned i onaturligt snabb takt) och andra liknande åkommor som ofta drabbar äldre katter, och tycker mig känna igen symtomen. Det verkar inte helt otroligt att Frasse har haft detta på gång och att stressen när han var inlagd utlöste symtomen med full kraft. Vad tror ni?

Förra gången Frasse var inlagd (för urinstopp) blev han så stressad att han inte kunde ligga stilla när han kom hem. Han for runt som ett litet grått spöke i lägenheten. Fick negativa kopplingar till toalådan och vägrade ibland använda den, vilket fick oss att åka in igen, med påföljd att han på nytt blev stressad… och så vidare.

När vi slutade åka in och bara avvaktade blev han bättre direkt. Sedan dess har det inte varit några problem.

På fredag har vi en tid på Djursjukhuset och jag gruvar mig inför besöket. Hade gärna låtit bli att åka dit men är beroende av dem för att få smärtstillande och förhoppningsvis även annan hjälp.

Så det är tufft nu. Det sliter på både matte och katt att ha det så här. Och oavsett om han har någon bakomliggande sjukdom så verkar det inte finnas någon annan behandling att tillgå. Så vi får fortsätta med smärtstillande och hoppas att det onda ger med sig till slut.

Håll alla tummar och tassar ni kan, kära vänner ♥

LÄS OCKSÅ

(104)
(0)

23 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar