Annons
Annons

Från mys till rys – och allt var mattes fel!

Att leva ihop är inte alltid så lätt. Visst ska man vara tolerant. Men när man blir LURAD har det gått för långt och då kan man faktiskt få lust att sätta klorna i sin sambo!


Precis när man är som gladast åt sin nya mysplats…

Annons

Häromdagen blev jag dragen vid nosen på det mest hjärtskärande sätt. Först låter hon en tro… men nej, jag tar det från början:

Det började med att jag kände mig hungrig och tassade ut i köket för att signalera att det var matdags. Vad skådar då mitt gröna öga? Jo, en ny, störtskön mysplats! Nedersta kökslådan var borta och fram trädde ett härligt, halvmörkt utrymme, precis lagom stort för att rymma en ståtlig, slapparglad kattherre!


…och riktigt börjar bo in sig…

Så snällt av matte att ordna detta för mig! Rörd kröp jag in och la mig till rätta. Den var perfekt!! Blickade förväntansfullt mot köksdörren, beredd att så fort matte dök upp, visa min djupa tacksamhet.
Men vad händer? Jo, visst dyker matte upp. Men det första hon säger är:
– Oh, så skönt det ser ut. Synd att vi måste sätta tillbaka lådan igen…

 
… så blir man brutalt bortkörd!

Sätta tillbaka den!!! Min besvikelse var så stor, så vittomfattande att jag blev som förlamad. Matte insåg snabbt vidden av chocken och lät mig ligga kvar tills krafterna hade återvänt.

Det visade sig att matte hade fått ett av sina sällsynta anfall av städdille. Så hon hade börjat slita ut kökslådorna för att sortera deras innehåll samt torka av dem.

Förlamningen gick över. Men inte bitterheten. Hela den dagen tassade jag omkring som en skugga av mitt forna jag. Till mattes heder vill jag jama att hon var verkligt ledsen över MISSförståndet.
– Jag ska hitta en annan fin mysplats till dig, jag lovar.

Jam, det får vi verkligen hoppas! Annars kommer det att utkrävas ett STORT antal tröstmiddagar framöver!

Vi tassade hem högsta vinsten!
Och nu till något helt annat och mycket roligare, nämligen den lilla nyhet vi flaggade för i går 🙂

Jag lyckades tassa hem precis den vinst jag ville ha i Kattsons auktion!

I flera dagar pågick en spinnande budgivning hos vår vän Ninja (pseudonym Kattson), förste bloggkatt på Södertälje katthems blogg i veckan. Vi bjöd på ett par av de fina paketen. Men det var värmeljuset med tillhörande tändsticka som fångade våra hjärtan.

Och hurrjam, vi fick värmeljuset! Och tändstickan!


Ninja och hennes kompisar söker en människa att ta tass om. Kanske är det du?

 

En dubbel seger, för samtidigt bidrog vi också till katthemmets osjälviska och idoga arbete för att hjälpa hemlösa katter!

Önskar er alla en underbar helg! 😀 Och alla ni som HAR människor att ta tass om, sätt gärna in en slant på Södertälje katthems plusgirokonto: 38 93 41–9!

Tassnot: Om ni undrar varför mina tassar är lite rödaktiga så beror det på att vissa kattsandssorter är rödfärgade. Matte köper ALDRIG dem annars, men tvingades till det när vår favoritsand var slut i affären.

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

25 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar