Annons
Annons

En riktig sångmiss – men på lördag ses vi i Körslaget!

Känner mig som en svikare. På grund av en överväldigande trötthet orkade jag inte gå på kören i går. Matte är mycket miss-belåten och även Frasse morrar irriterat fast av helt andra skäl…

Det känns inte bra. Särskilt som jag har uttryckt oro för att vår körledare Gabriel inte ska finnas på plats i Johanneskyrkan varje onsdag på grund av hans deltagande i Körslaget.

Annons

Men Gabriel har inte svikit. Och vad är ett vanligt heltidsjobb där man sitter och plitar vid en dator jämfört med hans arbetsdagar! TV-framträdanden, repetitioner, oro för röst, oro för kläder, oro för att bli utröstad. Och sedan två jättekörer – en i Stockholm och en i Malmö – att ta hand om! Nej, det var svagt, jag får skärpa mig nu och sluta tjata om orkeslöshet, ålder, vinterkyla och allmänt slitage 🙂

Frasse är också irriterad över min miss-skötsel av kören. Om jag inte är med på repen så måste jag nämligen öva mer hemma. Det gör jag genom att lyssna på inspelningar i datorn och – här kommer Frasses fasa – sjunga till.

Annars när jag sitter vid datorn finns den pälsklädde alltid på sin plats mellan tangentbord och skärm. Ofta hjälper han mig genom att trycka på knappar och peka på skärmen med tassen.
Men när jag har mina sångövningar demonstrerar han sitt ogillande av oljudet genom att tassa så långt bort från datorn som han kan.
Man tappar faktiskt självförtroendet.

Men skam den som ger sig! Nästa onsdag finns jag på plats i kyrkbänken igen, det lovar jag, Gabriel och alla körkompisar!

Annette och Carina, mina underbara körkompisar!

Och redan på lördag ser jag Gabriel igen. Missar såklart aldrig en omgång av Körslaget, och på lördag blir det extra festligt. Då ska nämligen jag och två av mina bästa körkompisar, Annette Lynge Blomberg och Carina Stockenberg träffas hemma hos Carina och heja på Gabriel samtidigt som vi äter och dricker gott.

I lördags sjöng Team Gabriel Bara hon älskar mig, som Gabriel vann svenska Melodifestivalen med tillsammans med gruppen Blonde 1997.
– Min enda hit, sa den prestigelöse Gabriel och skrattade.
Denna vecka ska varje kör sjunga två låtar och Team Gabriel satsar på Marie Fredrikssons Tro samt Jackson Five-hiten ABC.
Heja Team Gabriel!

httpv://www.youtube.com/watch?v=KGrCCjgyN1A&feature=related

LÄS OCKSÅ

(14)
(0)

2 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar