Annons
Annons

En helg i sömnlöshet och ångest

I helgen inträffade en huslig kattastrof. En av våra allra käraste ägodelar gick sönder. Vi var tillintetgjorda. Tills matte kom på ett genialiskt sätt att lösa problemet…

Det var i lördags morse som vår älskade säng gick sönder. Matte och jag var uppe tidigt – enbart för att jag skulle få min frukost  🙂 Matte återvände snabbt till sängen och satte sig på sängkanten. Då sa det ”krick”. Matte böjer sig fram och kollar… och det visar sig att sidstycket på sängen har spruckit!
Vi orkade inte ta in vidden av händelsen då, utan somnade om trots det hotfulla knakandet från en säng som håller på att rämna.

Annons

Men lördagen blev ångestladdad. Hur skulle det gå? Måste vi köpa en ny säng?
– Jag vill inte skiljas från vår kära gamla säng. Den har varit en så trogen vän, sa matte sorgset.

Natten mellan lördagen och söndagen sov vi inte bra. Matte tvingades ligga på fel sida för att inte tynga på den skadade sängdelen. Och vanedjur som jag är hade jag jamarsvårt att acceptera att även jag måste byta sida. Matte pekade mot mitt örngott som nu låg där hon annars brukar ligga. Men jag vägrade sova där. Jag klarar inte så plötsliga förändringar!

Till slut trängde jag in mig på den lilla yta som fanns mellan matte och sängkanten. Så lyckades vi falla i en orolig sömn tillsammans, även om matte gruffade om att det var slöseri med sängyta.

Men sängen skulle inte klara en natt till, det insåg vi när vi vaknade av ljudliga knakanden på söndagsmorgonen. Ångesten stegrades…

Men så upphävde  matte ett jubelskri.
– Jag vet hur vi ska rädda sängen!
Det visade sig att husse hade haft en likadan säng när han bodde hemma. Denna säng stod nu på vinden.
– Vi tar en av hussesängens gamla sidstycken och monterar det på vår säng!

Husse och mormor larmades, kom och hjälpte oss med att montera av det trasiga sidstycket, ersätta det med husses och bjöds på middag (en vanvettigt god gryta som särbon levererat) som tack.
– Sängen är faktiskt bättre nu än innan den gick sönder. Den knarrar inte alls längre. Och ribbottnen ligger mycket stadigare! sa matte.

Slutet gott, allting gott! Och nu kan vi sova gott igen!

Tassnot: Vi ber om ursäkt att bilderna är suddiga. Matte har problem med kamerainställningarna.

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)

23 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar