Annons
Annons

En epok i vårt liv är över…

En epok i vårt liv är över. Jag borde ha berättat det för er redan i förra inlägget. Men jag ville skjuta upp det allra sista, avgörande ögonblicket… Om ni byter den översta bilden mot den nedan så förstår ni nog varför jag har svårt att klämma fram med mitt ärende…

Annons

Men här kommer det: Vi lämnar vår lägenhet i Hunnebostrand. Den här gången var den sista vi tillbringade i vårt älskade andra hem. Aldrig mer ska vi sitta och äta havskräftor på balkongen, aldrig mer ska vi samlas till grillfester, aldrig mer…


Vi kommer att sakna den fantastiska utsikten från balkongen…

För första gången på nästan 20 år kan vi inte åka till Hunnebo när vi vill, året om. Nu är vi hänvisade till att hyra någon vecka då och då. Vi kommer att tillhöra badgästerna, de stackarna som vi hittills har betraktat med beklagande blickar.


Vi åt en sista härlig middag som lägenhetsinnehavare på Bella Gästis.

Men allting har ett slut, och så även vår ständiga närvaro på västkusten. När både Kim och Kalle nu har skaffat sig egna hem – egna LIV!! – så känns det inte försvarbart att hålla en stor lägenhet på året runt-basis. Det kostar pengar och man går med ständigt dåligt samvete för att man inte utnyttjar det och håller efter det ordentligt.


Katten Yoshi satt som vanligt på post utanför Konsum, den perfekta platsen när man känner för att jama lite med folk 🙂

Men det var med mycket märkliga känslor som särbon och jag gick omkring och valde ut vad som skulle följa med hem till Malmö och vad som skulle säljas/skänkas bort. Allt var ”sista gången” – sista gången vi åt särbons smaskiga kotletter vid köksbordet, sista gången vi kollade på ”Law and order” och ”Judys domstol” i våra liggvänliga soffor, sista gången…

– Fast det är inte sista gången vi är i HUNNEBO, sa vi med en mun för att trösta oss varje gång vi hittat en ny ”sista gång”.

För att underlätta avskedet har vi redan bokat en vecka i slutet av juli i en lägenhet mitt i smeten, på kajen, alldeles intill vår favoritrestaurang Bella Gästis.
– Tur vi är nattugglor, sa särbon när vi var nere och kollade in vår nya Hunnebobas.
Nere vid Bella är det nämligen hålligång till långt in på natten, inte alls så tyst som i det lugna familjeområdet där vi hittills hållit till.

Men det ska säkert gå bra. Och det är trösterikt att veta att vi har den där veckan säkrad. För det känns tungt att ta farväl, inte bara till lägenheten utan ännu mer till en epok i våra liv, den epoken när barnen bodde hemma och särbon och jag var familjens naturliga centrum.

Så många år, och så fort de gick…


Ska bli kul att spela lite spel på min kära padda igen 🙂

Matte och katt återförenas
Men helt övergiven är man som tur är aldrig när man har en fyrbent familjemedlem! I morgon checkar Frasse ut från Hotell Mormor och återvänder till sin längtande matte. I morgon är matte också ledig så vi önskar er alla en riktigt härlig helg redan nu! 😀

På bettet med botox
I min Tjejsnackkrönika skriver jag denna vecka om min kamp mot värken, bland annat med hjälp av nervgiftet botox, mer känt för sina föryngrande egenskaper. Berätta gärna vad ni känner inför botox i en kommentar till krönikan!

LÄS OCKSÅ

(89)
(0)

24 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar