Annons
Annons

En av årets viktigaste julkalendrar

Idag öppnar vi första luckan i en av denna juls viktigaste och finaste adventskalendrar!

JULKALENDERN 2015 HITTAR DU HÄR

Vår vän, den söta, hjärtesnälla schäferflickan Sniffsniff berättar här själv i ett brev varför hennes och hennes mattes julkalender är så angelägen:

Annons

Hej Gunilla, Simba och Tasse!

När min matte var tio år blev hon sjuk. Hon fick diabetes typ 1, vilket gjorde att hon i resten av sitt liv måste ha insulinsprutor/insulinpump för att kunna leva.

Julkalender med troll och hund

Tyvärr får diabetes typ 1 väldigt lite publicitet, menar matte. Detta trots att två barn i Sverige drabbas varje dag. För att sprida information om sjukdomen har matte börjat skriva små sagor om sitt lilla troll Leo-Henry som var hennes mascot när hon var liten.

Leo-Henry låg alltid gömd i hennes ficka, ständigt beredd att trösta när oförstående skolkamrater retade henne för hennes sjukdom.

I år är det femte året i rad som matte gör en julkalender på sin hemsida Och i år är även jag, Sniffsniff, med och berättar hur jag hjälper min matte (i sagan Leo-Henry) när hon mår dåligt.

Matte gör julkalendern för att hon inte vill att något barn som har diabetes ska känna sig ensamt. Och vill man skänka en peng till Barndiabetesfonden för forskning så är det såklart välkommet, då forskning behövs.

Annars är det mattes enda önskan att man skriver i vår gästbok. Alla bilder i sagan är foton som matte tagit och animerat, sedan finns det pussel att pussla och matte läser även sagan i varje lucka för er.

Så snälla Simba Tasse och Gunilla, hjälp oss att sprida att julkalendern finns!
Nospuss från er vän Sniffsniff

Klart vi hjälper er sprida detta viktiga budskap, Sniffsniff och matte!

Tassnot: Sniffsniff finns på Facebook också 😀

LÄS OCKSÅ

(92)
(0)

8 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar