Annons
Annons

Djurförsök kan vara riktigt roliga!

Tänk att man skulle bli utsatt för djurförsök på gamla dar. I helgen började matte experimentera med mig, trots att jag som vanligt visade upp min mest misstänksamma KATTityd.

– Men visst behöver du få lite fart under tassarna? Bli stimulerad? sa matte glatt.
Matte gav sig inte så det var inget annat att göra än att lämna kattongens sköna djup och bli utsatt för försöken.

Annons

Varför nu denna plötsliga aktivitetslust från en matte som själv inget hellre vill än att slappa? Jo, det är alla tips och tricks vi har fått från kattbeteenderådgivare Helena Johansson, som vi berättade om för en tid sedan.
Nu har matte läst större delen av den digra lunta hon fick från Helena. Och i helgen var det alltså dags att testa. På mig!

– Vi börjar med lite uppvärmning, sa matte, och viftade med en vippa framför min nos. Jag var avvaktande. Men så plötsligt, hände det något med mig. Jag greps av en jamarskön, befriande ilska. Jag HATADE den där vippan! Så vi hade ett härligt slagsmål, vippan och jag.

Så plockade hon fram en musling som skramlade. Men den köpte jag inte! Vem har hört jamas om skramlande muslingar? Pinsamt att matte tror att jag är så lättlurad.
Men kasta torris-leken gillade jag skarpt. Matte slängde iväg en torris i taget som jag fick leta upp. Se, det var en lek med mening i! Jag ville aldrig sluta…

Mattes kommentar: Helena ger så många bra tips och de nya leksakerna och torriskastandet är bara början på vår berikning av Frasses miljö. Här är några andra saker som vi har börjat nosa lite försiktigt på:

Inköp av talgbollar som vi ska hänga upp utanför fönstret. Ett genialiskt tips! Talgbollen lockar till sig fåglar och Frasse kan ligga och spana på dem i fönstret, på nära håll.

Byta kartonger – inte låta samma lådor och korgar ligga framme hela tiden. Jag började med att sätta ut Frasses klösträdskartong i hallen, för vidare befordran till vinden. Tänkte att den skulle få vila där ett tag eftersom han inte varit ett dugg intresserad av den på sistone. Men vad händer då? Rätt gissat, han hoppar genast i den och börjar leka ”sticka tass genom hålen” 🙂 Men det är ju bara ett bevis på riktigheten i Helenas teori om att omväxling förnöjer  🙂

Tack för alla fina tips Helena, det märks att du vet massor om katter! Vi återkommer med fler tips och tricks framöver!

LÄS OCKSÅ

(4)
(0)

28 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar