Annons
Annons

Det gäller att hålla sig på benen under konserten…

Nedräkningen har börjat. Nu är det bara sex dagar kvar tills vi ska stå där på darrande ben i koret igen, i en kyrka vars väggar nästan bokstavligen bågnar av det enorma publiktrycket.

Gitte in action.

På onsdag den 30 november slås Johanneskyrkans portar upp för Du kan sjunga Gospel-körens konsert. Eller rättare sagt; konsertER, för suget efter biljetter har varit så stort att vi måste dubblera. Det blir alltså två konserter i rad!

Annons

Jag MÅSTE börja öva nu...

Jag oroar mig mest för hur jag ska orka stå upp så länge. Det blir ju flera timmar och jag är känd för att sjunka tillbaka ner i kyrkbänken så fort jag bara kan de gånger körledare Gabriel Forss ber oss sjunga stående under repetitionerna.
– Hur ska detta gå? frågade jag körkompisen Gitte, som alltid retas med mig för min lättja. Och vet ni vad denna underbara människa svarade? Jo:
– Vi bär dig med våra magiska krafter!
Det känns så tryggt att veta, Gitte! 😀

I går genomförde vi en form av minigenrep, där vi sjöng alla låtarna i den ordning vi ska framföra dem på konserten. Plus ställde upp oss i koret. Det krävdes som synes en hel del dirigering av körledare Gabriel även här. Att få cirka 350 glada sångare att placera sig rätt är inte helt enkelt… Och vi vill ju inte blanda ihop sopranerna, altarna och tenorerna, det är marigt nog att hålla sin stämma ändå 🙂

Men till sist gick det ju. Jag hamnade längst fram, men det ska jag se till att ändra på till konserten. Fy för att vara i blickfånget när man behöver kolla sin fusklapp (säg inget om den till Gabriel är ni snälla :-))

Kvällens höjdpunkt var när vi för första gången fick höra våra solister sjunga. Inför varje konsert lottas detta ärofulla uppdrag ut bland de modiga människor som anmäler intresse. När det var dags för den yngsta av dem, lilla Linda, att sjunga sina strofer, blev många av oss blanka i ögonen. Du kommer att bli kvällens stjärna, Linda! Gästartist Andreas Lundstedt (aktuell i Melodifestivalen) får se upp!

LÄS OCKSÅ

(11)
(0)

6 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar