Annons
Annons

Blomkål och sallad – är det mat för en katt?

Det pågår en maktkamp hemma hos oss. Samtidigt som matte satte sitt hot i verket gick startsignalen för min försvarsplan…

Katt äter blomkål

Denna listiga aktion går under namnet JAMKAMPANJEN. Så fort matte går ut i köket sätter jag igång med högljudda jamande, ljudliga jamanden, ynkliga, hesa jamanden  – jam alla sorters jam ni kan tänka er. Jag tvivlar inte en sekund på att den kommer att ge mig segern!

Annons

Överviktig katt som äter sallad

Segern i vad, undrar ni nu. Jo, som ni kanske minns välvde matte dolska planer på att sätta mig på diet så fort hon var hemma från Cypern och jag hade återvänt från Hotell Mormor. Jag hoppades länge att det där med bantandet bara var löst prat, och att allt som vanligt skulle rinna ut i sanden.

Men icke. Sedan en vecka tillbaka är jag satt på svältkost.

– Nej, det är du inte, säger matte. Du får lite mindre mat, och lite annorlunda mat, det är det hela.

Överviktig katt håller diet med sallad
Blä, nu är jag trött på att käka grönfoder!

Men det jamar jag absolut inte med om! Tidigare åt jag i princip när och hur mycket jag ville. Nu däremot… För det första är det kattmaten Mjau som gäller, eftersom den tydligen innehåller minst socker. Sedan, och detta är det absolut värsta – är torrisarna helt strukna ur min diet.

– Bara ett tag Frasse, tills du har gått ner, tröstar matte.

För att matte riktigt ska förstå hur illa det är, gnaskar jag i mig av hennes sallad när hon äter middag. Jam, ni ser själv på bilderna hur jag förtvivlat försöker dryga ut mina portioner med vitkålssallad och blomkål. Rent tragiskt, om jag får jama min mening!

Tock katt bantar med sallad

– Men medge att du redan är mycket piggare, säger matte.

Ok, jag känner mig faktiskt mer på alerten. Och maten smakar ännu bättre nu, när jag är så hungrig…

Men JAMKAMPANJEN pågår ändå för fullt, det ska katten nöja sig med så snåla portioner! Och i går kväll fick jag en liten seger. Lyckades faktiskt få matte att lägga ut några torrisar på klösträdet och byrån. Genom att villigt hoppa fram- och tillbaka mellan byrån och klösträdet tjänade jag ihop en hel del små läckerbitar 🙂

Husse klappar katten Frasse
Husse tröstar. 

Nu undrar ni säkert alla om jag har gått ner. Faktum är att varken jag eller matte har lyckats få klarhet i detta.

– Ena gången jag väger dig ser det ut som om du gått ner tre hekto. Nästa gång två. Och nästa gång inget alls! Det dröjer nog ett tag innan vågen kan ge säkert utslag.

Under tiden pågår JAMKAMPANJEN och maktkampen för fullt. Ska bli spinnande att se vem som vinner… 

LÄS OCKSÅ

(73)
(0)

16 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar