Annons
Annons

Både mamma, matte och jultomte – då vek jag ner mig

I helgen var jag en dålig mor. Jag lägger mig platt, erkänner mitt misslyckande. Men det fanns förmildrande omständigheter…

Så här var det: I lördags eftermiddag hade matte och katt följande planer. Matte skulle byta i kattlådan, städa undan så gott hon hann och sedan helt koncentrera sig på Uppdrag Köpa Julklappar – inte en enda julklapp var inhandlad.
Frasse skulle – hm… ja vad GÖR våra missar när vi inte är hemma? Tanken svindlar, hihi… jaja, det var ett SKÄMT Frasse 🙂

Annons

Jag gav mig iväg, köpte merparten av klapparna på ett par timmar, och återvände till hemmet med tre styck blytunga påsar och en styck värkbruten kropp. Ringde därför till särbon för att meddela honom den sorgliga nyheten att jag inte orkade, inte förmådde komma och äta middag hos honom på kvällen.

Då föll slaget.
– Men Kalle och Tina kommer ju. Du vill väl inte missa en kväll med din egen son?

Herrejam, jag menar herregud – det var ju denna helg sonen hade lovat offra några timmar på sina stackars övergivna föräldrar! Det dåliga samvetet hoppade genast upp på mina redan hårt belastade axlar. Men mina muskler vägrade ge sig iväg…
– Det är jättetråkigt. Men jag måste vila. Och slå in julklappar, sa jag med en trött blick på de proppfyllda påsarna. Ha ni det så mysigt. Utan mig…
Särbon muttrade något och sedan kom Kalle i luren.
– Det ordnar sig mamma, jag tänkte ändå komma och klippa klorna på Frasse i morgon, så vi ses då!

Åh, vilken lättnad! Jag knuffade ner Dåliga samvetet från axlarna och kände mig genast mindre ledbruten. Där ser man hur mycket stämningsläget påverkar välbefinnandet!

Nu kunde jag i lugn och ro beundra den fräcka lavalampan och discokulan från Hello Kitty som jag köpt till Klara. Hon kommer att bli lika lycklig som för Barbiedockan förra julen – tack för tipset, bloggkompis Johanna!

Fast Frasse var inte särskilt entusiastisk – kattongerna var ju alldeles för små. Och han har jamat till mig att han bara vill ha en sak i julklapp 🙂 Fast den vill han ha massor av. Gissa vad…  🙂

LÄS OCKSÅ

(16)
(0)

10 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar