Annons
Annons

Är det åldern – eller är jag bara lat?

Är jag gammal, lat eller smart? Det är den senaste stridsfrågan hos oss. I Tjejsnack-krönikan i veckans nummer av Allas avslöjar matte att jag börjat vägra hoppa.

Och det stämmer att jag vid några tillfällen inte velat ta min vanliga hopprunda från sängbordet till byrån och vidare upp på Höga hyllan.

Annons

I krönikan vill matte göra detta till en åldersfråga. Jag skulle alltså ha slutat hoppa för att jag fyller tio år i sommar. Och eftersom matte inte heller hoppar längre är slutsatsen glasklar: Vi börjar bli gamla!

Efter denna insikt var matte otröstlig – tills hon kom på en lösning av detta komplicerade livsproblem… Ska inte avslöja för mycket här utan tassar raskt vidare till MITT bekymmer, som är betydligt större än eventuella ålderskrämpor!

Det var när jag satt utanför toadörren som matte yttrade de hemska orden:
– Det är inte åldern som fått dig att sluta hoppa. Det är lättja!

Och detta bara för att jag inte öppnade dörren med tassen utan väntade på att matte skulle hjälpa mig!
– Även en tioårig seniorkatt bör orka öppna en dörr. Och då kan du säkert hoppa upp på Höga hyllan också!

Vilken orättvis beskyllning! Jag var ju bara smart! Räknade ut att matte var på väg in på toan – jamarsmart! Insåg att jag kunde spara energi genom att vänta på att hon öppnade dörren – jamarsmart det också!

Men matte vägrade godta mina argument.
– Det där går jag inte på. Du är lat! Men vem är inte det? Vi fortsätter skylla på åldern, Frasse… Nu lägger vi oss och myser och struntar i hur gamla och lata vi är!

Gissa vem som genast vände på tassen och tog sikte på sängen…? Åldern har ingen betydelse, så länge man är smart – och lagom lat… 🙂

Till sist: En liten filmsnutt med en kille som liksom jag gillar att softa 🙂

Ha en härligt lättjefull helg, alla! 😀

LÄS OCKSÅ

(70)
(0)

27 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar