Annons
Annons

Äntligen har vi mat i huset igen!

I går fick min spis en chock. Efter veckor i utslocknat tillstånd väcktes den brutalt när er bloggerska fick ett köksryck och lagade fläskpannkaka.

Egentligen skulle jag gjort korv stroganoff också – en annan av mina paradrätter – men upptäckte att jag glömt köpa lök. Så det får vänta.
– Vem glömmer köpa LÖK, sa särbon förundrat när jag berättade om min glömska.
– Jag, svarade jag. Bara jag i hela världen. Och det visar bara att det inte är meningen att jag ska laga mat.
– Där får jag faktiskt hålla med dig, sa särbon med ett litet förargligt fniss.

Annons

Men fläskpannkakan blev bra. Fick till och med godkänt av hemmets egen pälsklädde finsmakare – se bilden 🙂

Och när jag i nattens mörker kom hem efter ett efterlängtat frossande i särbons kök, hade jag flera proppfulla matpåsar i bagaget. Visthusboden är fylld igen!

Vad belönades jag då med efter förra helgens sjukdom och svält? Jo, särbons egenkomponerade rätt Köttbullar på italienska. Serverade med en tomatsås som är likt balsam för gommen men ändå inte saknar sting. Till detta tjocka spaghetti och en enkel grönsallad.
Sanslöst gott!

För er som till skillnad från mig gillar matlagning, här kommer receptet!

Staffans köttbullar på italienska.
1,5 kilo blandfärs, 1/2 kilo lammfärs.

Mixa en kruka basilika, en kruka timjan, en kruka oregano, en kruka mynta, tre vitlöksklyftor samt tre charlottenlökar i ca 1 dl olivolja. Kryddblandningen hälls i köttfärsen.

Tillsätt två hela ägg och 2 dl skorpsmulor utblandat i vatten. Salt och vitpeppar. Bearbeta färsen tills allt blandats. Smaka av. Forma golfbollstora köttbullar och lägg dem i en ugnsform. Baka köttbullarna i 175 grader i cirka 30 minuter.

Under tiden gör man en tomatsås på två paket passerade tomater. Tillsätt en halv dl olivolja, två grönsaksbuljongtärningar, en halv tesked socker samt några teskedar kapris.
Tillsätt en halv tub tomatpuré och gärna en skvätt vitt vin. Låt sjuda. När köttbullarna blivit klara har de avgivit vätska. Tillsätt den vätskan till tomatsåsen.

Koka pasta. Häll den i ett stort serveringsfat och placera köttbullar och tomatsås ovanpå. Strö över rikligt med nyriven parmesan, peppra med grovmalen svartpeppar, ringla över olivolja och garnerna med hackad persilja. 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

2 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar