Annons
Annons

Alla kalasade på Klaras tårta – utom jag…

Efter helgens svek är jag och Klara inte precis bästisar. Och det värsta är att hon inte ens bryr sig. Hon ligger inte sömnlös medan samvetet mal om att hon borde skickat med en bit födelsedagstårta till mig.

Annons

Se bara hur glatt hon gör sig redo att hugga in på den läckra skapelsen…

…medan jag sitter ensam och övergiven – och HUNGRIG – i min låda…

Men ärligt jamat: Varför skulle Klara tänka på en gammal katt som inte orkar vara med och fira att hon fyller fyra år? Varför skulle hon komma på tanken att ge matte en tårtbit att ta med hem till mig?


Cool i kjol 🙂

Man kan inte begära att en fyraåring ska tänka på gamla katter. Därför är allt mattes fel.
– Som vanligt. Allt är alltid mitt fel, suckar matte.

Men hon VAR ledsen för att hon inte tog med tårta. Skyllde på att Klara följde med sin mormor  hem efter födelsedagspartyt och att de tog med sig alla tårtresterna dit.


Pärlhalsbandet gjorde stor lycka.

Kan jama så mycket som att det krävdes en hel del mutor i form av lyxkattmat innan matte blev förlåten…


Kom igen nu – fram med tårtan och presenterna!

Inte förrän försoningsmaten var uppäten var jag beredd att höra hur kalaset gått. Enligt matte var det ett väldigt lyckat party. Alla var där (utom jag då…) – matte/Mommi, särbon/Moffi, husse/morbror, Klaras mormor, mamma Kims kompisar, Liv, Nike, Peter, samt Klaras kompis Amanda.


Matte håller tummarna att Klara också ska bli ett ”Leka affär”-fan.

– Och Klara blev jätteglad för kjolen och Disneyfilmerna. Tyvärr tror jag inte att hon riktigt förstod vad vårt ”Leka affär”-paket var. Men det ska jag förklara nästa gång vi ses, sa matte.


Den finaste presenten av alla, tycker jag: En klänning med katter på!

Tydligen är detta med att ”leka affär” ett ljuvt barndomsminne för matte. Hon berättade lyriskt om hur hon lekte med de små kopiorna av matvaror. Hällde riktigt tvättmedel i de små  tvättmedelspaketen, riktigt kaffe i kaffepaketen, köpte och sålde för glatta livet.
– Hoppas Klara kommer att tycka att det är lika kul. Då kan vi leka affär ihop, jublade matte.

Jag lovade lojalt att hålla tassarna för detta. Men inte förrän jag fått matte att lova att hon aldrig mer ska glömma min bit av tårtan…

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)

20 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar