Annons
Annons

Akut! Katten Goliat behöver hjälp för sin svåra sjukdom

Akut! Katten Goliats matte och husse är desperata och söker hjälp från oss alla. I det nödropsmail de har skrivit till vår bloggkompis Wikki beskriver de det akuta sjukdomstillstånd Goliat hamnat i och hur rädda de är för att mista honom.

Annons

Birma-katt som gäspar

För att nå ut till så många som möjligt bad de även oss publicera brevet, vilket vi självklart gör. Har du eller någon du känner erfarenhet av Goliats problem så skriv en kommentar!

Här är brevet från Goliats mattte och husse:

Vår älskade Goliat behöver din hjälp. Vi är helt desperata och vill inte mista honom!

Den 1 september opererades Goliat och tog bort sina analsäckar. Han har haft upprepade analsäcksinflammationer. Alla veterinärer har rekommenderat operationen. När han drabbades den 20 maj i år och fick åka till djursjukhuset mitt i natten akut och sedan även den 8 augusti insåg vi att vi måste ta beslutet att operera honom. Inflammationerna kom tätare och tätare. Detta är väldigt smärtsamt och går otroligt fort att bli en böld på ca 2 centimeter som spricker i värsta fall.

Efter operationen har inte Goliat kunnat bajsa på egen hand. Föst trodde vi det berodde på smärtan men så var inte fallet. Han har legat inne på ett djursjukhus i sammanlagt fem dagar. Då har han fått Micro-lavemang och vattenlavemang, dropp och mediciner. Ingen av veterinärerna vet varför det blivit så här.

När han behöver bajsa hamnar allt innanför analöppningen och kommer inte ut. Det är som en propp som inte går att lösa upp. Vi måste då åka in så de får ge honom lavemang som inte fungerar och nu senast så plockade de ut proppen – alltså bajset.

I dagsläget får han Lactulos 3 till 4 ml per dag och paraffinolja på maten. Detta har inte gett något resultat. Vi lever i en berg- och dalbana, kastas mellan hopp och förtvivlan, och vet inte när vi måste åka in. I går var vi inne i två omgångar och träffade olika veterinärer. Det säger sig självt att det är näst intill är omöjligt att åka in varje gång han måste bajsa.

Alla kirurgerna har känt honom i ändtarm och anal, de fick söva honom igen i fredags så de kunde kolla honom igen. De har inte hittat något bråck eller annat som kan förklara hans situation i dagsläget. Vi har desperat sagt till dem att de måste vända sig utanför sin klinik och se om någon annan har stött på detta problem och vet vad lösningen kan vara.

Efter senaste veterinärbesöket – säkert det tionde sedan operationen – sa veterinären att vi skulle ge honom en chans innan nytt beslut skulle tas. Men om han inte har bajsat själv på 20 dagar, vad är det då som säger att det skulle lyckas nu? Då Goliat är en kär familjemedlem och det bästa vi har så gör vi allt i som står i vår makt för att få detta att fungera. Men när han väl sitter och krystar på lådan och det inte kommer något släcks hoppet för oss och en mörk dimma av vanmakt träder in.

Förhoppningsvis är det någon av dem som läser detta som känner igen sig i vår situation och kan hjälpa oss med detta mysterium. Varför kan vår älskade Goliat inte bajsa själv? Vi ber till Skaparkatten flera gånger om dagen att detta ska gå vägen!!! Det har fallit så många tårar så de kan fylla ett helt hav.

Goliat är för övrigt en frisk och underbar katt som är helt fantastisk trots allt det tuffa han går igenom nu. Snälla snälla är det någon som vet något om detta som kan hjälpa oss och vår käraste ögonsten Goliat? Vi är helt maktlösa just nu! Goliat behöver all hjälp han kan få!!! Tusen tack!!!
Många kära hälsningar från Goliats matte och husse

Vi håller tassar och tummar hårt för att Goliat ska få hjälp och bli frisk!

Fakta/analsäcksinflammation från Katter.nu

Man kan upptäcka att katten har analsäcksinflammation på två sätt:
Det första är att katten är ”irriterad”, tvättar sig mycket i baken och ”åker kana” efter golvet.
Det andra (och vanligare) sättet är att analsäckarna har inflammerat men inte upptäckts, en stor böld bildas och spricker. Det ser ut som ett ”hål rätt in” bredvid analöppningen. Om det har blivit en böld som har hunnit spricka så kan man rengöra med typ koksaltslösning, kanske klippa bort lite hår runt omkring och sedan sätta in lite Streptocillin i själva ”hålet” två ggr per dag tills det har helat ihop. Om man misstänker att katten har en inflammation kan man åka in till veterinären som då tömmer analsäckarna.

Varför får då katten analsäcksinflammation? Ja, dessa säckar är fyllda med sekret som töms varje gång katten bajsar. Om de inte tömmer sig normalt (tex. när katten har diarré) så blir säckarna överfyllda – resultat: svullna och inflammerade! Som tur är så är det mindre vanligt att det drabbar katter!

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

37 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar