Annons
Annons

Ny vän: Tösen – tuff skånska med koll på julpyntet

Katten Tösen har ett av julens viktigaste uppdrag: Att kolla mattes granpyntning. För som Tösen jamar: Fy katten för granar i fula kläder!

 

Som ni ser tar Tösen sin viktiga juluppgift på största allvar och drar sig inte för att klättra till de allra högsta höjderna för att rätta till mattes misstag… 

Och matte, det är ingen mindre än Louise Arnshed, en av de tre trevliga tjejerna på Allas sekretariat och alltså arbetskamrat med er bloggerska. Louise och jag har ett tätt och mysigt samarbete med alla brev som Allas läsare skickar till vår insändarspalt Tyck till.
Och nu är alltså även Tösen en av våra vänner! Tösen och hennes matte passar på att önska alla sina nya bloggkompisar en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Här är Tösens brev till Frasse:

Hej Frasse!
Jag heter Tösen och är 1 ½ år gammal.  Jag fick mitt namn eftersom husse tyckte att jag var så söt när jag var liten och trodde att jag skulle växa upp och bli husses lilla tös.
Men så blev det inte. Jag är ingens lilla tös! Jag är en mycket självständig kise och gör precis vad jag vill, när jag vill. Många tycker att jag verkar lite svår att komma inpå livet, men jag tycker faktiskt inte om att bli petad på. Tänk på min nytvättade päls, hallå!
Men lite närhet är skönt emellanåt så varje kväll sover jag faktiskt i husses och mattes säng. Gärna på husses rumpa! Det är så kul att höra honom grymta i kudden till matte att han inte kan vända på sig.
Sen har jag en jätte jobbig lillebrorsa. Blake, heter han fast vi kallar honom Bulan. Han är en slädhund, du vet en sån hund som inte gör annat än springer! Han är så jobbig ibland. Men det är väl alla småsyskon?
Hoppas du tycker att jag verkar vara en trevlig kise. Jag tycker att du är jättestilig!  🙂
Puss från Tösen!

Välkommen som Frasses vän Tösen! Frasse hälsar att det är bra att du har koll på mattes julgranspyntande. Han tackar för komplimangen och jamar att han tycker att du är väldigt söt – oj, nu blir han så generad att han sätter tassarna för ansiktet 🙂

Bli vän med Frasse – klicka på länken eller på den lilla rutan här intill!

LÄS OCKSÅ

(4)
(0)


Annons

 • Bra jobbat, Tösen! Det märks att det är en kattjej med sinne för dekoration. Bra att mattes värsta missar rättas till. Sedan finns det ju ingen julgransprydnad lika vacker som en kissemiss. 😉 Kurr och burr.

 • Gunilla och Frasse

  Så sant, Tösen vet sitt värde, både som katt och som prydnad för hemmet 🙂
  Kramar och tassklappar

 • Såå söt Tösen är & bra tassat ♥……….

  /Jam & Kram!!!

 • Gunilla och Frasse

  Tösen är både vacker, smart och tuff – hon vet var skåpet ska stå och prydnaderna ska sitta 🙂
  Kramar och tassklappar

 • Vilken vacker liten solkatt hon är Tösen! Lyllos Frasse som har så många fina vänner i alla former 🙂

 • Frasse

  Mjau, hon är väldigt söt… Och det är verkligen jamarroligt med alla vännerna, särskilt när man är innekatt och inte kommer ut i vimlet så ofta 🙂
  Tassklappar

 • Vilken vacker katt 🙂

 • Frasse

  Mjau, väldigt tjusig, och skinn på nosen har hon också, Tösen vet precis var julgranspyntet ska sitta 🙂


Annons

Senaste från allas