Annons
Annons

Akut! Katten Goliat behöver hjälp för sin svåra sjukdom

Akut! Katten Goliats matte och husse är desperata och söker hjälp från oss alla. I det nödropsmail de har skrivit till vår bloggkompis Wikki beskriver de det akuta sjukdomstillstånd Goliat hamnat i och hur rädda de är för att mista honom.

Birma-katt som gäspar

För att nå ut till så många som möjligt bad de även oss publicera brevet, vilket vi självklart gör. Har du eller någon du känner erfarenhet av Goliats problem så skriv en kommentar!

Här är brevet från Goliats mattte och husse:

Vår älskade Goliat behöver din hjälp. Vi är helt desperata och vill inte mista honom!

Den 1 september opererades Goliat och tog bort sina analsäckar. Han har haft upprepade analsäcksinflammationer. Alla veterinärer har rekommenderat operationen. När han drabbades den 20 maj i år och fick åka till djursjukhuset mitt i natten akut och sedan även den 8 augusti insåg vi att vi måste ta beslutet att operera honom. Inflammationerna kom tätare och tätare. Detta är väldigt smärtsamt och går otroligt fort att bli en böld på ca 2 centimeter som spricker i värsta fall.

Efter operationen har inte Goliat kunnat bajsa på egen hand. Föst trodde vi det berodde på smärtan men så var inte fallet. Han har legat inne på ett djursjukhus i sammanlagt fem dagar. Då har han fått Micro-lavemang och vattenlavemang, dropp och mediciner. Ingen av veterinärerna vet varför det blivit så här.

När han behöver bajsa hamnar allt innanför analöppningen och kommer inte ut. Det är som en propp som inte går att lösa upp. Vi måste då åka in så de får ge honom lavemang som inte fungerar och nu senast så plockade de ut proppen – alltså bajset.

I dagsläget får han Lactulos 3 till 4 ml per dag och paraffinolja på maten. Detta har inte gett något resultat. Vi lever i en berg- och dalbana, kastas mellan hopp och förtvivlan, och vet inte när vi måste åka in. I går var vi inne i två omgångar och träffade olika veterinärer. Det säger sig självt att det är näst intill är omöjligt att åka in varje gång han måste bajsa.

Alla kirurgerna har känt honom i ändtarm och anal, de fick söva honom igen i fredags så de kunde kolla honom igen. De har inte hittat något bråck eller annat som kan förklara hans situation i dagsläget. Vi har desperat sagt till dem att de måste vända sig utanför sin klinik och se om någon annan har stött på detta problem och vet vad lösningen kan vara.

Efter senaste veterinärbesöket – säkert det tionde sedan operationen – sa veterinären att vi skulle ge honom en chans innan nytt beslut skulle tas. Men om han inte har bajsat själv på 20 dagar, vad är det då som säger att det skulle lyckas nu? Då Goliat är en kär familjemedlem och det bästa vi har så gör vi allt i som står i vår makt för att få detta att fungera. Men när han väl sitter och krystar på lådan och det inte kommer något släcks hoppet för oss och en mörk dimma av vanmakt träder in.

Förhoppningsvis är det någon av dem som läser detta som känner igen sig i vår situation och kan hjälpa oss med detta mysterium. Varför kan vår älskade Goliat inte bajsa själv? Vi ber till Skaparkatten flera gånger om dagen att detta ska gå vägen!!! Det har fallit så många tårar så de kan fylla ett helt hav.

Goliat är för övrigt en frisk och underbar katt som är helt fantastisk trots allt det tuffa han går igenom nu. Snälla snälla är det någon som vet något om detta som kan hjälpa oss och vår käraste ögonsten Goliat? Vi är helt maktlösa just nu! Goliat behöver all hjälp han kan få!!! Tusen tack!!!
Många kära hälsningar från Goliats matte och husse

Vi håller tassar och tummar hårt för att Goliat ska få hjälp och bli frisk!

Fakta/analsäcksinflammation från Katter.nu

Man kan upptäcka att katten har analsäcksinflammation på två sätt:
Det första är att katten är ”irriterad”, tvättar sig mycket i baken och ”åker kana” efter golvet.
Det andra (och vanligare) sättet är att analsäckarna har inflammerat men inte upptäckts, en stor böld bildas och spricker. Det ser ut som ett ”hål rätt in” bredvid analöppningen. Om det har blivit en böld som har hunnit spricka så kan man rengöra med typ koksaltslösning, kanske klippa bort lite hår runt omkring och sedan sätta in lite Streptocillin i själva ”hålet” två ggr per dag tills det har helat ihop. Om man misstänker att katten har en inflammation kan man åka in till veterinären som då tömmer analsäckarna.

Varför får då katten analsäcksinflammation? Ja, dessa säckar är fyllda med sekret som töms varje gång katten bajsar. Om de inte tömmer sig normalt (tex. när katten har diarré) så blir säckarna överfyllda – resultat: svullna och inflammerade! Som tur är så är det mindre vanligt att det drabbar katter!

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)


Annons

 • Har tyvärr inte någon idé om vad det kan bero på. Vill bara skicka massor av styrkekramar till er. Hoppas verkligen att ni kan hitta en lösning så att Goliat blir frisk igen.
  Massor av kramar från en numera kattlös matte.
  Marie, fd matte till Melle och Molle

 • Marie: Tack för dina tröstande ord. Även om man inte kan ge någon konkret hjälp så betyder stödet från alla vänner mycket. Vi tänker på Goliat och hoppas, hoppas att han snart får den hjälp han så väl behöver.
  Hoppas också att tomhetskänslan inte är så stor hos dig och familjen längre.
  Många kramar och tassklappar

 • Kidi+raija

  stackars kisse hoppas dom kan hjälpa honom så han slipper ha ont,,,varma styrke tankar från oss till er.Kram.Kidi+Raija

 • Kidi+raija: Ja måtte någon kunna hjälpa Goliat. Han kan ju inte vara den förste i världen som drabbats av detta, konstigt att vettisarna är så hjälplösa.
  Vi håller tassar och tummar.
  Kramar och tassklappar

 • Annika S Eriksson

  En vän till mig skriver detta: ” För mkt länge sedan hörde jag talas om en hund som hade genomgått samma operation. Följderna var lika, kunde inte få tarmen att fungera hela vägen ut. Om jag minns rätt, hade nerverna skadats till tarmfunktionens yttersta del vid operationen. Det var länge sedan, minns tyvärr inte mer…”

 • Oj,lille kisse då 🙁
  Har tyvärr inte hört något om liknande,men håller givetvis tummar,tassar & tår här/TrösteJam & Kram

 • Anitha

  Spontant tänker jag på att det delvis kan ligga på det psykiska planet. Goliat spänner sig när han ska bajsa, och så blir det misslyckat. Lugn & ro + ingen stress är det bästa. Men det kan också vara som Annika S Eriksson skriver om hunden – att operationen på något sätt misslyckats.
  Jag vet inte om detta är någon hjälp för er, men jag vet hur det är att ha djur som man älskar.
  Många styrkekramar till er – hoppas ni får hjälp snart!

 • Vi håller tassarna för att någon kan hjälpa Goliat.Nosbuff

 • Först måste jag jama = Jisses vad lik han är mig den där Goliat , en riktig snygging med andra ord 😉
  Matte har aldrig hört talas om detta problemet tyvärr 🙁
  Så vi har dessvärre inga bra förslag mer än att kontakta ett större djursjukhus. Det borde ju vara större sannolikhet att dom kanske stött på det här problemet innan ??

 • Annika: Låter som ett värdefullt tips, det kan ju vara något för Goliats matte och husse att nämna för veterinärerna!
  Kramar och tassklappar

 • Annmi: Ja, måtte det finnas en lösning! Det verkar ju konstigt om man inte skulle kunna hitta felet…
  Kramar och tassklappar

 • Anitha: Vi tror också att det kan vara stress för det kan ju göra väldigt ont att bajsa efter en operation. Och även om Goliat får smärtstillande så kan skräcken sitta kvar länge. Det märkte jag när Frasse hade blivit opererad för urinsten, han blev rädd för lådan och det tog lång tid innan han kände sig trygg där igen.
  Kramar och tassklappar

 • Dui och Deco: Vi med, både tummar och tassar hålls jättehårt!
  Kramar och tassklappar

 • Kjelle: Ja, det har du rätt i Kjelle, ni är verkligen lika! Att kontakta ett större sjukhus låter som en bra idé, där är nog chansen större att de har erfarenheter av problemet.
  Kramar och tassklappar

 • Jen Fotografi

  Ååh, stackars lilla kissen 🙁 Inte ett öga torrt här när jag läste om fina Goliat. Jag tror som några nedan skrev att antingen psykologiskt eller så gick nåt galet vid operation, vad kan det annars vara?! 🙁 Hoppas det löser sig! Kram

 • Jen: Vi tror som du, fast det är ju svårt att gissa när man inte har de medicinska kunskaperna. Hoppas att det är psykologiskt för då blir stackars Goliat säkert bra, sådant brukar ju gå över av sig själv med tiden!
  Tassklappar

 • standardloan

  Behöver du ett lån?

  Är du i behov av personliga lån, lån Business, lån Business, bostadslån? Om du har nekats lån och ha en negativ kredit historia, inte panik. Vi kan hjälpa till. Kontakta oss nu

  standardloancompany1990@gmail.com

 • kia slim

  Behöver du ett lån? Har du letat efter var du kan få ett lån? Har du försökt att få någon form av lån? sedan tillämpa nu? (rodrigoluliloanfirm@yahoo.com) om du vill få en prisvärd lån. Lån erbjuds här på en mycket låg ränta på 3%. Kontakta oss nu om du är intresserad.

 • mrs perry

  Är du i behov av akut lån för att betala dina räkningar, företag, ETC
  Vi har möjlighet att ge lån för att driva billigt partier, student,
  företaget och medlemmar av allmänheten om behovet av medel
  uppgörelse
  räkningar, erbjuder vi omfattande lån som du
  kan räkna med. För din låneansökan, vänligen kontakta oss på
  e-post: mrsperryloanfirm@hotmail.com
  Låntagare ska fylla i formuläret nedan

  LÅNTAGARE INFORMATION
  * Fullständigt namn: ……………………….
  * SEX * …………………………….
  * Land …………………………..
  * Staten: …………………………….
  * Tomt: ……………………………..
  * Yrke: ……………………..
  * Telefonnummer: …………………
  * Ålder: ……………………………….
  * Belopp som krävs som lån: ………
  * Lån Varaktighet: ………………..
  * Årsinkomst: …………………
  * Månadsinkomst: ………………..
  * Garanti: ……………………….
  * Betalning: månadsvis eller årsvis

  BÄSTA AVSEENDE,
  MRS PERRY

 • Wilson Williams

  Är du i behov av en brådskande lån av något slag? Oroa dig inte mer, eftersom vi är här för att hjälpa dig ur din ekonomiska problem. Vi erbjuder lån till alla som behöver den för en ränta så låg som 2%. Skynda dig nu och stabilisera finansiella världen. kontakta oss på rick_nelly121@outlook.com

 • Kingston Young

  God dag till alla i denna webbplats skulle vittna om hur jag var rädda av Mr Pato Smith När jag var rip off.
  Jag är fru, Ann-Charlotte med namn. Jag bor i Sverige, Jag vill använda detta medium för att varna alla lån arbetssökande att vara mycket försiktig eftersom det finns bedrägerier allt månader sedan jag var finansiellt ansträngda, och på grund av min desperation jag blev lurad av flera online långivare. Jag hade nästan förlorat hoppet till en vän hänvisade mig till en mycket pålitlig långivare som kallas Herr, Pato Smith som låna mig ett lån av $ 100.000 i 8timmar utan någon stress.
  Om du behöver någon form av lån bara kontakta honom e-post via: (patosmith02@ymail.com) det är därför jag använder detta medium för att varna alla lån arbetssökande på grund av det helvete jag gick i händerna på dessa bedrägliga långivare. och hur jag var räddningen av herr, Pato Smith.

  Och jag vet inte ens min fiende att passera genom ett sådant helvete som jag gått i händerna på dessa bedrägliga online långivare, vill jag också att du kan hjälpa mig att vidarebefordra denna information till andra som är i behov av ett lån när du har fått ditt lån fru Ann-Charlotte, jag ber att Gud ska ge honom. livslängd Gud välsigne honom för alltid för det goda han har gjort i mitt liv.
  Fru, Ann-Charlotte

 • JOEL WILLIAMS

  Behöver du en akut finansiell kredit lån?

  * Mycket snabb och omedelbar överföring till ditt bankkonto

  * Återbetalning börjar åtta månader efter att du får pengar

  bankkonto

  * Ränta på 2% Låg

  * Långsiktig återbetalning (1-30 år) Längd

  * Flexibla lånevillkor och månatlig betalning

  *. Hur lång tid tar det för att finansiera? Efter att ha lämnat låneansökan

  Du kan förvänta dig ett preliminärt svar mindre än 24 timmar

  finansiering 72-96 timmar efter att ha fått den information de behöver

  från dig.

  Kontakta legitim och licensierat förtroende som är auktoriserat

  att finansiellt stöd till andra länder.

  För mer information och låneansökan bildar gemensamt företag, genom

  e-post: cashfirmarena@gmail.com

  SIR EVA DEMETER

  GENERALDIREKTÖR

  CASHFIRM

 • David

  Hallå där!

  Är du intresserad av att få ett lån börjar på 3% ränta? Oavsett ditt lån behov; personligt, investeringar, refinansiering, starta ett nytt företag? Vi kan hjälpa dig med en flexibel återavbetalningsplan. Din kredithistorik trots; Vi skulle gärna överväga din låneansökan. Ange uppgifterna nedan för granskning:

  1. Fullständigt namn
  2. Lånebelopp behövs?
  3. Lån Varaktighet:
  4. Låne ändamål
  5. Telefonnummer:
  6. Kön:
  7. Land:

  Svara via min personliga e-post om intresse, info.davidinvestorcfunds@gmail.com

 • Precious Ovia

  Hej, jag är fru Precious Ovia, ett privat lån långivare som ger livstid möjlighet lån. Behöver du en akut lån för att rensa dina skulder eller om du behöver ett kapitallån för att förbättra ditt företag? har du fått avslag av banker och andra finansiella myndigheter? Behöver du en konsolidering lån eller en inteckning? sök inte mer eftersom vi är här för att göra alla dina finansiella problem ett minne blott. Vi lånar pengar ut till personer i behov av ekonomiskt stöd, som har en dålig kredit eller i behov av pengar för att betala räkningar, att investera i affärer med en hastighet av 2%. Jag vill använda detta medium för att informera er om att vi gör pålitliga och mottagaren stöd och kommer att vara villiga att erbjuda dig ett lån. Så kontakta oss idag via e-post: (preciousovia39@gmail.com)

 • Mohamed Gonaa

  Ofrezco préstamos a una tasa de interés baja. Fondos de negocios y personal de finanzas

  son

  available.if que usted está en deuda y necesita un préstamo de sólo háganoslo saber,

  incluso con mal crédito, seguimos para ofrecerle el préstamo, para más

  la información y la ayuda financiera .. contáctenos hoy

  jonathan.nta@hotmail.com

 • Garry Luis

  Behöver du ett lån?. Har du varit online letar efter en legit och äkta lån för att betala dina räkningar eller starta ett företag på egen hand?. Har du att stänga ner med din bank eller annan långivare på nätet?. Här är en plats där man kan få snabba och enkla lån utan någon försening eller problem, gäller idag och kontakta oss via e-post nedan för mer information och få finansieras asap med något belopp du behöver som lån idag Via: petersmithloanhome@gmail.com ..

 • Joyce Pauline Rossly

  God dag,

  Jag är Daniel Steve med namn och jag bor i USA, jag kommer att vilja prata om Guds godhet i mitt liv efter så många månader för att försöka få ett lån på internet och blivit lurad så jag blev desperat i att få ett lån från en legit långivare på nätet. Men eftersom Gud skulle ha det, såg jag en kommentar från en vän som heter William Ken och han talade om detta legit lån företag där han fick sitt lån snabbt och enkelt utan stress så han introducerade mig till en man som heter fru Sarah Tsinajine som styr en firma heter Coleman Loan Company, så jag ansökt om ett lån summa ($ 170,000.00USD) med låg ränta på 3%, så lånet godkändes och insatta på mitt bankkonto på mindre än 48 timmar, det var så jag kunde få mina lån för att hålla min brutna verksamheten igång och även att betala mina räkningar så jag råda alla er som är intresserad av att få ett lån snabbt och enkelt att vänligen kontakta dem via e-post: {colemanloancompany@gmail.com} att få någon form av lån du behöver i dag, tack när du läser den största vittnesbörd i mitt liv.

  information som krävs

  Fullständiga namn :

  Belopp som behövs:

  Varaktighet:

  Telefonnummer och land os bostad:

  Alla svar via e-post: {colemanloancompany@gmail.com}

 • kierian Johns

  Hej, jag är Mr kierian Johns MD. KIERIAN lån företaget. ett privat lån långivare och jag är här för att göra dina drömmar om att få ett lån som går i uppfyllelse. Behöver du en brådskande lån? Behöver du ett lån för att betala dina skulder? Behöver du ett lån för att förmodligen expandera ditt företag eller starta eget företag så är vi här för dig med ett lån med låg ränta så låg som 3% och du kan få ett lånebelopp på $ 1000 till $ 500,000,000.00 och högst lån varaktighet upp till 50

  years.So kontakta oss nu via e-post: kierianloans@yahoo.com för mer information om lånet.

  Jag väntar på ditt vänliga svar,

  Mr kierian Johns.

 • comfidence loan

  Targo Bank ger personliga och företagsbanktjänster till företag, myndigheter, finansiella institutioner och enskilda konsumenter över hela världen. Företaget erbjuder olika sparprodukter, inklusive besparingar och kontroll konton, bankcertifikat och individuella pensionskonton . Det ger också kreditkort, fastighetskrediter och bolån studenter lån företagslån Felt lån för alla ändamål, och internetbanker , finansiell rådgivning, pensionering planering och egendom planering tjänster. Företaget grundades 1926 och har sitt säte i Düsseldorf, Tyskland. TARGO BANK INC … kontaktar oss nu för brådskande och omedelbara lånetransaktioner av alla slag på: targo_bank@yahoo.com
  Bank Mail: targo_bank@yahoo.com
  Hans-Peter Kappens
  Direktör
  Adress: Leonrodstraße 2, 80634 München, Tyskland
  Telefon: +49 89 164086

 • Joel Cristoball

  Behöver du en brådskande finansiell kredit lån?

  * Mycket snabb och omedelbar överföring till ditt bankkonto

  * Återbetalning startar åtta månader efter att du får pengar

  bankkonto

  * Ränta på 2% Låg

  * Långsiktig återbetalning (1-30 år) Längd

  * Flexibla lånevillkor och månatlig betalning

  *. Hur lång tid tar det för att finansiera? Efter att ha lämnat låneansökan

  Du kan förvänta dig ett preliminärt svar mindre än 24 timmar

  finansiering 72-96 timmar efter att ha fått den information de behöver

  från dig.

  Kontakta detta legitima och licensierade företag, auktoriserad

  att ge ekonomiskt stöd till alla

  För mer information och lån ansökningsblankett

  e-post: cashfirmarena@gmail.com

  Vänliga hälsningar

  Sir Joel Williams

  CASH FAST lån företag

  vd

  TEL: +60183723787

  E-post: cashfirmarena@gmail.com

  Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

 • Hence Perry

  Hallå,
  Vi är kristna organisationen bildats för att hjälpa människor i behov av hjälp, såsom finansiell help.So om du går igenom ekonomiska svårigheter eller om du är i någon ekonomisk oreda, och du behöver pengar för att starta ett eget företag, eller om du behöver lån till betala din skuld eller betala dina räkningar, starta en fin affär, eller du har svårt att få kapital lån från lokala banker, kontakta oss idag via e-post colemanloancompany@gmail.com för Bibeln säger ”Lukas 11:10 Alla som frågar får, den som söker finner, och för den som bultar, dörren öppnas ”. Så låt inte dessa tillfälle passera dig av eftersom Jesus är densamme i går, i dag och i evighet more.Please dessa är endast allvarliga sinnade och gudfruktiga människor.

  Fyll i formuläret nedan ansökan helt så att vi kan öppna ett lån bearbetningsprofil för dig i mitt företag, om du är intresserad av att få ett lån från oss

  FÖRSTA INFORMATION SOM KRÄVS

  Fullständiga namn:……..
  Personliga telefonnummer: …..
  Land:…….
  Adress:….
  Ange:………
  Ålder:………
  Kön:……….
  Har du ansökt om ett lån innan:? …
  Civilstånd: …..
  Lånebeloppet krävs: ………
  Lån Varaktighet: ….
  Ockupation:………
  Månadsinkomst:…….

  Tack för din tid och förståelse !!!

  Alla svar via e-post: {colemanloancompany@gmail.com}

 • taylor smith

  Hej alla ,
  Söker du efter Business, Företag eller personliga lån? Vi erbjuder alla typer av lån med ränta på 3% per ogiltigförklara, maila oss med dina uppgifter på taylorsmithloanfirm@gmail.com för mer info.


Annons

Senaste från allas